fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Eterično olje limone

Ali ste vedeli, za kaj vse se uporablja eterično olje LIMONE?  Znižuje krvni pritisk, krepi imunski sistem, pomaga pri težavah z mastno in aknasto kožo, okrepi lomljive nohte, je izjemen antiseptik in še veliko več. Celoten opis je na voljo spodaj.

LIMONA ETERIČNO OLJE

Delovanje na čustva in duhovnost: poživlja, krepi samozavest in občutek svobode, odpravlja napetosti, prežene slabo voljo in potrtost, obenem povečuje povečuje storilnost.
Čisti in osvetli prostor in zvišuje koncentracijo.

artikel_1507_1491

Delovanje na telo: antiseptik, krepi imunski sistem, razstruplja, znižuje krvni pritisk.

Uporabljamo ga pri krčnih žilah in celulitu.
Dobro se obnese pri mastni in aknasti koži, lahko tudi pri tanki in suhi koži; krči žilice in oži pore. Deluje pri seboreji in lišajih. Stimulira prebavni trakt (jetra in želodec), je diuretik; pomaga tudi pri revmi.
Pomaga pri mastnih laseh, uporabljamo jo pri razpokani koži rok in nog ter pri lomljivih nohtih. Pomaga pri nečisti koži, mladostniških aknah,bradavicah, srbečici in manjših poškodbah.
Učinkovito deluje tudi pri pikih insektov zaprtosti, diareji, žolčnih in ledvičnih kamnih.

.

.

Osveži, krepi, deluje bazično pri premočni želodčni kislini, spodbuja apetit in znižuje povišano temperaturo. Deluje antirevmatično, krepi žile in ožilje, spodbuja nastajanje krvnih telesc, blaži črevesno napihnjenost, redči kri in spodbuja želodec in žolc.

Možni učinki, če se ga uporablja več kot je PDO (PRIPOROČLJIVI DNEVNI ODMEREK):�Opozorilo: 6 ur po uporabi tega olja se izogibajmo naravnemu kot tudi umetnemu soncu. Povzroči občutljivost kože na svetlobo in tudi dermatitis.

Priporočljivo dnevno doziranje: �Odrasli: 3 – 5 kapljic 3 – 4 x na dan �Zunanja uporaba: 3 kapljice v kopel
�Proti lomljivim nohtom: utiraj v nohte limonin sok ali limonino olje zvečer in zjutraj 1 teden.

Več informacij in možnost nakupa: https://www.tretjeoko.si/artikel.php?artikel=1507&naziv=etericno_olje_limona_eko_10ml

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]