fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

BOŽIČNI PARTY & PARTY SKUPINSKIH VADB

Center Aerobike Ptuj skupaj s partnerji projekta Etika d.o.o. in Vitafit.si dne 7.12.2013 organizirajo Party skupinskih vadb, ki bo potekal v dvorani šolskega centra Ptuj od 14.30 ure do 21.00 ure. Poleg velike mere rekreacije, potenja in zabave ob družbi odličnih vaditeljev bo potekal tudi After party v baru Feluka Nova, kjer boste imeli priložnost zadeti super nagrade. Podjetje Etika d.o.o. bo v sklopu dogodka izvajala tudi humanitarno akcijo Daj naprej in podari sonce.

 

Božični zumba party.
Party skupinskih vadb.

 

PROGRAM:

14:30 – 15:30 TNZ Body step

TNZ Body step  je intenzivna vadba na stopnički oz. stepu s poudarkom na poskokih in povečanem tempu. Vadba krepi in oblikuje celo telo, predvsem spodnji del telesa, se pravi noge in zadnjico, izboljšuje srčno-dihalne kapacitete, spodbuja gibalne spretnosti, vpliva na mišično moč in povečuje razgradnjo maščob srčno-žilnega sistema. Vadba je prav tako obogatena z vajami za moč, zaključi pa se s končnim raztezanjem in sproščanjem. Poraba kalorij pa je 30% večja kot pri klasični aerobiki.

15.35 ure – 16.35 ure Corpus3FIT

Corpus3FIT je vadba, ki je sestavljena iz treh skupinskih vadb, in sicer body pumpinga, zumbe in tnz stepa, in vključuje dobre lastnosti vseh posameznih vadb. Gre za mešanico kardio vadbe in vadbe z utežmi.

Body pumping je vadba z utežmi (drog in prilagodljive uteži), ki je zasnovana tako, da povzroči pospešeno izgorevanje maščob. Izboljšuje mišični tonus, mišično moč in vzdržljivost v moči, oblikuje telo ter povečuje mišično ravnovesje, stabilnost trupa in sklepov. Pri vadbi boste izgubili odvečno težo, telo definirali, obvladovali stres, krepili spodnji in zgornji del telesa, krepili trebuh in izvajali koreografske elemente.

Zumba je zasnova ob glasbi, ki vsebuje večinoma vroče latino ritme (merengue, salsa, cumbia, reggaeton, calypso, samba…), ki vas bodo sprostili, vam povrnili energijo in zaradi katerih se boste odlično počutili. Koreografije so zasnovane po principih intervalnega treninga, ki povečuje porabo kalorij, izgorevanje maščob ter tonizacijo mišic. Poseben poudarek je na mišičnih skupinah nog, zadnjice, rok, trebuha ter seveda najpomembnejše mišice-srca!

16.40 ure – 17.40 ure Jogalates, joga obraza

Pilates joga ali jogalates je vadba, sestavljena iz vaj pilatesa in asan joge. Vadba je dinamična in povezana, dihanje se usmerja na nos-nos. Pri vsaki vaji se držimo še vedno principov pilates vadbe, dihanje se imenuje jogalates dihanje (pilates lateralno dihanje in udždžaji dihanje brez mantre). Skozi jogalates se seznanite z asanami joge, kjer mora biti dihanje vedno usklajeno z gibanjem. Jogalates se ne izvaja statično (kot ste morda navajeni pri klasični jogi), ampak dinamično. Kljub dinamičnemu izvajanju vaj, je rdeča nit jogalatesa umirjenost v duhu in v telesu, zato se gibanja, četudi so tekoča, izvajajo še počasneje kot pri pilatesu. Dihanje in gibanje ni omejeno na točne sekunde, ampak je čim daljše. Z redno vadbo lahko samo jogalates dihanje in posledično tudi gibanje postane res počasno, umirjeno in s tem povsem kontrolirano, kar je predvsem zdravo in varno za telo. Zaključni del ure je namenjen daljši sprostitvi (meditacije, dihalne vaje – pranajama, vaje koncentracije, potovanja ali energetske vaje).

Joga  obraza je program aktivne vadbe, s katerim dvigujemo in krepimo vseh 57 obraznih mišic, ki se nahajajo od vratu navzgor. Aktiviramo pa tudi celoten sistem žlez; kar je ključnega pomena za pomlajevanje, ohranjanje vitalnosti in energije ter optimalno delovanje našega organizma. Poleg tega z vajami pomagamo telesu, da se na nežen, a učinkovit način, razstruplja in s stimulacijo obeh možganskih polovic omogočimo boljšo komunikacijo z našo notranjostjo in razvoj zavesti.

18.00 – 21.00 Božični ZUMBA party

Zakaj je Zumba edinstvena in drugačna?

Gre za “zamaskirano vadbo”, saj se vadeči tako zelo zabavajo, da sploh ne opazijo, da vadijo. Gre za obliko vadbe, ki jo boste želeli početi vsak dan, saj se boste ob njej počutili odlično! Glasba, koraki, gibi, skupina, občutek…so zelo drugačni kot pri čemerkoli, kar ste do sedaj poskusili! Vsakdo lahko začne z vadbo takoj, ne glede na fizično pripravljenost, starost, plesno znanje, znanje aerobike ali fitnesa. Je tudi učinkovita! Gre za kardio vadbo s komponentami vadbe za oblikovanje mišic, ki vključuje celotno telo ter pomaga doseči individualne cilje vsakega posameznika … vredno je pripomniti, da v eni uri Zumbe pokurimo tudi do 450 kalorij!

22.00 After party v baru FELUKA NOVA PTUJ

Tukaj bo poleg plesanja, zabave in druženja potekalo tudi žrebanje nagrad.

Bar se nahaja na naslovu: Čučkova ulica 6a, 2250 Ptuj

 

Inštruktorji.
Inštruktorji.

 

Cena: 8 EUR (na dan dogodka 12 EUR)

Predprodaja vstopnic: od 13.11.2013, na vseh skupinskih vadbah centra aerobike, bar Feluka NOVA in preko www.aerobika.net (možnost plačila preko položnice).

Dvorana šolskega centra Ptuj se nahaja na naslovu: Volkmerjeva cesta 19, 2250 Ptuj

Izvajalec projekta: Center aerobike Ptuj

Partnerji projekta: Etika d.o.o. in Vitafit.si

Kontakt za dodatne informacije:

Miha Primc, Center aerobike

www.aerobika.net

centeraerobike@gmail.com

031 659 596

Povezave:

www.aerobika.net

https://www.facebook.com/centeraerobike.ptuj

https://www.facebook.com/pages/center-aerobike/204708586252332

https://www.facebook.com/dajnaprejinpodarisonce.si?fref=ts

http://www.vitafit.si/

http://www.etika.si/

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]