fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

4. Mednarodna poslovna konferenca FEEL 2016 – Poslovna etika in konfliktni vlog

Spoštovani ambasadorji poslovne etike, vabimo vas na 4. mednarodno poslovno konferenco FEEL 2016 – POSLOVNA ETIKA IN KONFLIKTI VLOG. Nenehno etično zavedanje delovanja in procesov v delovnih organizacijah naj bi bili sestavni deli poklicne etike, pri čemer se soočamo z različnostjo dojemanja poslovne etike glede na vloge, ki jih imajo različni sodelujoči v organizaciji (lastniki, nadzorniki, management, delavci, sindikati idr.).

logo161

 

Konferenca FEEL je odlična priložnost za razvijanje vaše etične zavesti in integritete. V družbi uglednih slovenskih organizacij bomo odgovarjali za vprašanja:

epflj fakultetabvpetroltrig.

etika

 

– Zakaj prihaja do konflikta vlog?

– Kakšne so učinkovite etične prakse slovenskih podjetij?

– Kakšne so izkušnje slovenskih voditeljev z izgradnjo etične kulture podjetja?

O poklicni etiki, konfliktih vlog in etični neoporečnosti boste imeli priložnost govoriti z več kot 13-imi predstavniki podjetij, organizacij, njihovimi ključnimi vodjami, podjetniki in uglednimi univerzitetnimi profesorji.

 

prof. Kim StromGottfried, PhD Profesorica za področje etike na Univerzi v Severni Karolini, Chapel Hill School of Social Work, ZDA
prof. Kim StromGottfried, PhD
Profesorica za področje
etike na Univerzi v Severni
Karolini, Chapel Hill
School of Social Work,
ZDA

Osrednja govorka letošnjega FEEL-a bo dr. Kim Strom Gottfried, aktivna strokovnjakinja in profesorica za področje etike na Univerzi v Severni Karolini, Chapel Hill School of Social Work, ZDA. Njena misija je promovirati etično delovanje z ustvarjanjem prostora za inspiracijo, pogovor, smeh in podporo.

Skozi njeno predavanje boste izvedeli, kako etično pristopiti k reševanju vodstvenih konfliktov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mag. Franc Props Generalni direktor podjetja SPL d.d., Ljubljana
mag. Franc Props
Generalni direktor
podjetja SPL d.d.,
Ljubljana

Mag. Franc Props, generalni direktor družbe SPL d.d., član nadzornega odbora Sklada za razgradnjo NEK, predsednik UO ZPN, iz svojih bogatih izkušenj meni, da:

” Z neetičnim ravnanjem organizacije, ki ni skladno s pričakovanji, ogrožamo zaposlene, kupce, dobavitelje, širšo družbo in uspeh ter dolgoročni obstoj organizacije”

Predstavil bo praktičen primer tega, kakšne so prednosti raziskovanja organizacijske etične kulture v podjetju in kakšne pozitivne spremembe se lahko zgodijo v nadaljevanju.

 

 

 

 

 

 

mag. Vesna Vodopivec Direktorica Sektorja za upravljanje s kadri in razvoj organizacije NLB
mag. Vesna Vodopivec
Direktorica Sektorja za
upravljanje s kadri in
razvoj organizacije NLB

Dobitnica prestižne nagrade »Kadrovski manager leta 2015«. V NLB so se, še posebno v zadnjih letih, soočali z zelo velikimi izzivi tudi na kadrovskem področju. V letu 2016 je podjetje prejelo prestižen mednaroden certifikat “Top employer”, ki je z neodvisno raziskavo potrdil, da so danes, pod okriljem mag. Vesne Vodopivec, HR prakse na visoki mednarodni ravni.

Podrobneje bo predstavila strateško razmišljanje in zavezanost poklicni etiki, kar zmanjšuje pojavnost različnih konfliktov v delovni organizaciji ter nam podala nekatere praktične smernice.

 

 

 

 

 

 

izr. prof. dr. Igor Pribac Izredni profesor za socialno filozofijo in filozofijo zgodovine, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani
izr. prof. dr. Igor Pribac
Izredni profesor za
socialno filozofijo in
filozofijo zgodovine,
Filozofska fakulteta
Univerze v Ljubljani

Večkrat objavljen doktor filozofije, v večjem delu svoje raziskovalne, prevajalske in uredniške dejavnosti usmerja v zgodovino socialne in politične misli, zlasti iz 17. in 18. stoletja. Poleg tega se ukvarja tudi z analizo sodobnih političnih teorij, socialnih praks in s filozofijo zgodovine.

Na njegovem predavanju bo govoril o poslovni etiki in javnosti. Vsaka poslovna etika vstopa v javni prostor, ne le v notranjo javnost podjetja ali deležnikov, temveč tudi v najširšo javnost. Poslovna etika nekega subjekta (podjetja, ustanove) je vitrinizirana, saj mora biti javno dostopna. Kako čim bolj učinkovito uveljaviti poslovno etiko v modernem poslovnem okolju?

 

 

 

 

 

 

 

Če tudi sami razmišljate o pomenu etične kulture v vašem podjetju, je letošnji FEEL prava izbira za vas!

Zagotovite si svoje mesto s prijavo na: http://feel-leadership.si/prijava/

Lep pozdrav in se vidimo 9. junija na Brdu pri Kranju!

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]