fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Prestavljena prireditev Voda in podnebne spremembe

Mariborski vodovod je ob svetovnem dnevu vode 28. marca 2020 načrtoval prireditev z imenom “Voda in podnebne spremembe” v mariborskem Europarku.

Še pred razmahom virusa se je javno podjetje Mariborski vodovod kot družbeno-odgovorno podjetje odločilo, da prireditev zaradi varnosti zdravja ljudi pred okužbami prireditev v Europarku odpove oziroma prestavi na kasnejši datum.

Tako žal marca ne bomo mogli videti njihov kombi, s katerimi delajo na terenu “tlačne probe” niti stojnice Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, ki bi naj izvajal preskuse z vodo.

V sodelovanju s podjetjem za etično oglaševanje Etika in portalom Vitafit je bil predviden glasbeno-ozaveščevalni program o pomenu vode za naše vsakdanje življenje, v katerem bi naj nastopili mladi glasbeni talenti. Objavljamo slike iz lanske prireditve, ko so otroci prišli na svoj račun in zaplesali z Vido Vidro.

Mariborski vodovod je razpisal natečaj za osnovne šol na širšem področju Maribor, ki jih oskrbuje s pitno vodo. Učenci lahko pošljejo do 3 minutni kreativni video na temo »voda in podnebne spremembe«, in sicer do 22. marca 2020.

Istočasno s tem natečajem teče še en natečaj in sicer lahko kdor koli iz območja cele Slovenije naloži na spletno stran Mariborskega vodovoda fotografijo na isto tematiko (»voda in podnebne spremembe«). Obiskovalci spletne strani bodo nato glasovali za najboljšo fotografijo.

Natečaj traja do 22. marca. Več informacij na spletni strani Mariborskega vodovoda na tej povezavi.

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]