fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

11. Dobrodelni tek in pohod Božičkov

Dobrodelni nočni tek za Rdeče noske

Decembra, ko v Ljubljani svetijo lučke in se vse iskri od prazničnega pričakovanja, park Tivoli preplavijo rdeče kapice tekačev in pohodnikov Božičkov.

Tekbozickov_2013_foto_Spela_Bokal-8

Tudi letos bo tako, ko bo v petek, 19. 12., v parku Tivoli ob 18. uri potekal že 11. Dobrodelni tek in pohod Božičkov. Namenjen je tekačem (posameznikom ali v skupinah), ki bodo lahko izbrali 6 ali 12 km dolgo traso, in pohodnikom, ki se bodo sami, v dvoje, troje, z otroki ali s kužki, podali po dvokilometrski poti.

Vsi prijavljeni tekači in pohodniki na prireditvi prejmejo božičkovo kapico, za veselo miganje in rdeča lička pa bodo z ogrevanjem pred štartom poskrbeli klovni zdravniki. Po prihodu v cilj udeležence čaka še topel čaj, za konec pa bodo mali in veliki lahko zaupali svoje novoletne želje Božičku, ki vsako leto skupaj s klovni in ostalimi spremljevalci na prireditvi glasno navija za vse.

Skupni znesek prijavnin, ki za posameznike znaša 7 €, za skupine in družine z otroki (najmanj ena odrasla oseba in otrok) pa 5 €, je v celoti namenjen Rdečim noskom klovnom zdravnikom, ki v slovenskih bolnišnicah rišejo nasmehe na obraz malih bolnikov in jim z iskrivo energijo lajšajo zdravljenje.

Prizadevni organizatorji s spletnega portala Tekaški forum, največje skupnost ljubiteljev teka in rekreacije v Sloveniji, ki jim pri organizaciji Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov pomagajo tudi športna agencija ProminaSport ter številni prostovoljci, sponzorji in donatorji, bodo ček z zbrano vsoto Rdečim noskom podelili ob zaključku prireditve, ob 19.30. uri. Lansko leto jim je uspelo zbrati 4030 evrov, letos pa močno upajo na še večje število udeležencev.

Rezervni datum za 11. Dobrodelni tek in pohod Božičkov je sobota 20. decembra.

Prijavnico in več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.tekbozickov.si.

Kontakt:

Katja Križnik Jeraj
predstavnica za odnose z javnostmi Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov

e: pr@tekbozickov.si
m: +386 031 332 856 

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]