fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Z otroki na Črno jezero

Zunaj je lep dan, si želite kratkega sprehoda po lepi naravi in svoj čas radi preživite ob vodi. Potem je za vas pot do Črnega jezera. Kakor do vsakega cilja tudi do Črnega jezera vodi več poti. Vam tukaj opisujemo kratko pot, ki jo z lahkoto zmorejo tudi majhni otroci.

Avto parkiramo pri domu Na Osankarci in se povznemo po stopnicah in nato nas pričaka majhen hribček ter prelepa z mahom in listjem podložena gozdna pot. Nekateri deli gozda so po veliki količini dežja napiti z vodo oz. močvirnati  in v te namene imajo urejene gozdne poti, katere je žal že načel čas in vremenske razmere. Zato priporočamo dobro obutev, ki varuje gležnje in je vsaj nekaj časa nepremočljiva.

Na poti si lahko z otroci ogledamo veliko mravljišč, potipamo skorjo drevesa. Ogledamo si lahko tudi, kakšno padlo drevo in pobožamo mah.

Po prihodu na cilj nas pričaka prelep razgled na Črno jezero. Ob jezeru si lahko razgrnemo piknik odejo ali posedemo na že pripravljene oz. proste klopi. Občudujete lepote narave ali prisluhnemo petju ptic.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dom na Osankarici.

Čas od Doma na Osankarici do Črnega jezera: 40min

foto:medianita

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]