fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Tajna orfiška šola iz Apolonovega templja

.
Združenje KUD Parzival vabi 
.
V torek, 6. februarja 2018, ob 17.00, bo v večnamenski dvorani Vetrinjskega dvorca v Mariboru, v Vetrinjski ulici 30, predstavitev knjige Sama Simčiča z naslovom »Orfiška šola«. Vstop prost.
.
Ker je tako imenovana tajna orfiška šola izšla iz delovanja Apolonovega templja v Delfih, ta pa je s svojim izrekom: »Spoznaj sebe in spoznal boš svet in bogove!« vir starogrške filozofije in evropske kulture, se bo Samo Simčič ob predstavitvi knjige dotaknil tudi dveh tokov evropske zavesti, zahodnega- in srednjeevropskega. Razlika med obema je danes izrinjena iz zavesti.
.
 
.
Na osnovi mitoloških zgodb »Orfej in Evridika«, »Eros in Psihe«, »Dioniz in Perzefona«, »Oziris in Izida« ter legende o Salomonovem templju in njegovem graditelju Hiramu prikazuje esej z naslovom »Orfiška šola« prodiranje v spoznanje globin človekove zavesti, ki je bilo predmet orfiškega šolanja, in razkriva sodobno pot spoznanja skozi materialno, imaginativno, inspirativno ter intuitivno zavest. 
.
Samo Simčič je bil v Sloveniji dejaven kot pesnik, esejist in publicist. V letih 1987 do 1990 se je v Bernu izobrazil za waldorfskega vzgojitelja. Skupaj s svojo ženo je ustanovil prvi waldorfski vrtec v Sloveniji. Nato se je preselil z družino v Švico, kjer je do upokojitve deloval kot socialni terapevt. Je član Visoke šole za duhovno znanost pri Goetheanumu v Dornachu pri Baslu. Živi v Dornachu.
.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]