fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

SRČNE MAMICE – RIŠEMO NASMEHE MALIM SONČKOM

Vsaka od nas si je želela narediti nekaj pozitivnega, dobrega, osrečiti tiste, ki so najbolj ranljivi. V vsaki od nas je bila želja po dobrodelnosti.

Februarja 2012 je mamica bolne deklice prosila, če bi kdo podaril igrače za Pediatrično kliniko v Ljubljani. Nina in Natalija sva se odločili, da narediva akcijo in zadevo izpeljava “na veliko”. Na Facebooku sva ustvarili skupino Igrače za bolnico in k sodelovanju sva povabili sorodnike in prijatelje. Odziv je bil neverjeten! Zbrali sva ogromno igrač in jih predali vzgojiteljem Pediatrične klinike v Ljubljani.


Predaja zbranega na Pediatrični kliniki v Ljubljani.
Predaja zbranega na Pediatrični kliniki v Ljubljani.Predaja zbranega na Ortopedski kliniki v Ljubljani.
Predaja zbranega na Ortopedski kliniki v Ljubljani.Ljudje so še vedno ponujali svojo pomoč, igrače, oblačila,  opremo za dojenčke. Ker je bilo dela vedno več, sva k sodelovanju povabili Ines in Matejo.

Dobra volja, zagnanost in optimizem so naše vodilo. Brez tega nam v tako kratkem času nikakor ne bi uspelo izpeljati vseh akcij – zbiranje otroških oblačil za bolnico Jesenice, zbiranje hrane za dolgotrajno bolnega otroka, zbiranje plišastih igrač za nekatere vrtce, šole in Očesno kliniko.


Predaja plišastih igrač na Očesni kliniki v Ljubljani.
Predaja plišastih igrač na Očesni kliniki v Ljubljani.


Ker so nam mamice podarile ogromno oblačil in ostale otroške opreme, smo se povezale z Varnimi hišami, Kriznimi centri, Materinskimi domovi in CSDji. Ko se pojavi povpraševanje po določeni opremi, se obrnejo na nas. Me pa se potrudimo in v roku 2-3 tednov poiščemo stvari. In zaenkrat nam odlično uspeva!


Del prispevka hrane.
Del prispevka hrane.Darovana posteljica v novi preobleki že služi svojemu namenu.
Darovana posteljica v novi preobleki že služi svojemu namenu.


Za pomoč smo prosile številna podjetja in nad odzivom smo bile zelo presenečene. Kar nekaj jih je darovalo svoje izdelke ali storitve. 
Z založbo Modrijan in Nedeljskim dnevnikom smo skupaj stopile v akcijo zbiranja knjig za štiri otroške oddelke slovenskih bolnišnic – Slovenj Gradec, Celje, Ptuj in Maribor. Zbrale smo veliko otroških knjig, ki bodo krajšale dneve pogumnim bolnikom.


Predaja knjig na Pediatričnem oddelku bolnice v Slovenj Gradcu.
Predaja knjig na Pediatričnem oddelku bolnice v Slovenj Gradcu.


Vsakokrat, ko mislimo, da smo vse že dosegle, vidimo, da lahko gremo še dlje. Z nami sodelujeta dekleti SEM majčka (ustvarjata unikatne majčke; http://semmajcka.blogspot.com/ in fotograf Ujeti trenutek (www.ujeti-trenutek.com). Del svojega zaslužka podarijo naši skupini in nam olajšajo delovanje.

Skupaj smo neustavljive in uspevajo nam prečudovite stvari. Vsak teden narišemo nasmeh na marsikateri obraz.  In ja, tudi me smo srečne :).

Če želite še več izvedeti o nas in našem delovanju, obiščite našo spletno stran www.srcnemamice.weebly.com, Facebook skupino Igrače za bolnico ali pa nam pišite na drobtinice.srece@gmail.com.vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]