fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Obiščite razstavo fotografij ob Svetovnem dnevu voda na 27.Vitafit prireditvi

Voda je povsod okoli nas, toda ali se kdaj zaustavimo in pomislimo, kakšno bogastvo je to? Da smo sestavljeni iz 70% vode? Da ne moremo preživeti več kot nekaj dni brez čiste vode? Predstavili bomo primerjavo, koliko vode in energije porabimo, če naša pipa spušča 1, 2 ali 3 kapljice na minuto, koliko vode dnevno porabimo ljudje, rastline in živali.

Vabimo vas 22.03 v nakupovalni center Qlandia, da si ob svetovnem dnevu voda na Vitafit prireditvi ogledate pester program na odru ter raziščete ponudbo zdravih izdelkov in storitev na razsstavnih prostorih nakupovalnega centra Qlandia Maribor. Prireditev bo ponudila pester zabavni, glasbeni in plesni program, ustvarjalne otroške delavnice,  športno-rekreacijske vadbe ter eko nagradno igro Zadeni v gol, kjer vsak zadetek prinese nagrado!

27. Vitafit prireditev

V Qlandi-i si boste lahko ogledali razstavo fotografij generalnega pokrovitelja prireditve, ki je Mariborski Vodovod. Na njihovem razstavnem prostoru si boste lahko odgledali vodni odtis ter se ozaveščali kako lahko prihranimo vodo v vsakodnevnem življenju ter tako vsi skupaj pomagamo k varovanju narave. V soboto, 22.03 se boste v Qlandi-i Maribor lahko tudi okrepčali z svežo vodo iz pitnika, ki ga bodo pripeljali in namestili zaposleni iz Mariborskega Vodovoda.

Vodni odtis

Prav tako bodo na razstavnem prostoru Mariborskega Vodovoda v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje okolje in hrano organizirali eksperimentalne delavnice med 10.00 in 14.00 uro.

  • meritve PH, (z lističi, naravnimi indikatorji )- primerno za otroke,
  • gledanje vodnih organizmov pod mikroskopom ali lupo (vodne bolhe),
  • čiščenje vode skozi peščen filter (simulacija v plastenki),
  • mikrobiološka gojišča, mikroorganizmi.

Na prireditvi bodo tudi predstavnice podjetja ENJO, ki nam bodo tudi z odra predstavile način čiščenja samo z mrzlo vodo in ENJO vlakni.

Za povsem varno, učinkovito, hitro,  enostavno in zelo varčno čiščenje, ki podaljša življenjsko dobo vseh površin, potrebujemo le vlakna ENJO in malo vode. Z osveščanjem problema posledic kemikalij pri čiščenju ni več poti nazaj. Ljudje z našo podporo najdejo pot, način in sredstva za ustvarjanje okolja brez kemikalij. Metoda ENJO, ki jo predstavljamo  in treniramo spreminja navade pri čiščenju.

ENJO, Ustarjamo okolja brez kemikalij, to je naš moto, to je naše poslanstvo.

Prav tako vas vabimo da ne zamudite čudovite eko pesmice z naslovom Zdaj je zadnji čas, ki jo nam bosta zapeli pevki Patricija in Nastja.

Svoje točke so za vas pripravili tudi v plesni šoli Bolero, orientalski plesni skupini Sayyidah in Plesni dimenziji.

Organizatorja prireditve: Etika d.o.o. in Qlandia Maribor

Generalni pokrovitelj prireditve: Mariborski Vodovod d.d.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]