fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Lunine novice za četrti teden Septembra

Narava ima z vplivom Lune svoje zakonitosti. In ker smo ljudje del narave, vpliva tudi na nas. Lunine pojave poznamo: plima-oseka, strašna polna luna….lunin setveni koledar…

Nekatere ljudi »trka« bolj, druge manj.

Napotki  luninega dnevnika so na podlagi dolgoletnih izkušenj avtorice, babic in zapisov iz luninih koledarjev. Je orodje, informacija, ki ga vsak uporabi po svoje. Povabim vas, da vodite svoj lasten dnevnik izkušenj in preverite povezavo z Luno. Svoje delovanje usmerjajte v lastnem ritmu in potrebah.

Team za celostno svetovanje po področjih:

posel, čiščenje, vrt, zdravje, meditacija, vitafit

 

Narava ima z vplivom Lune svoje zakonitosti.
Narava ima z vplivom Lune svoje zakonitosti.

 

DAN   UGODNO poslovnoposel   UGODNO Pranje inčiščenje   UGODNOVrt in zelišča, hranavrt   UGODNOTelo, prehranazdravje
Ponedeljek23.9bik Zaključevanje projektov, nalog, pregledi in analize.Bik je zemeljsko znamenje, trdno in gospodarno.

 

Odstranite vse trdovratne madeže do 5.10.Dnevi v biku ugodni za čiščenje keramike, gline, kamna… Jesenska dela na vrtovih in poljih se še nadaljujejo. Spravljamo krompir, sadje, dognojujemo rože, sejemo… Negujemo vrat, grlo, sproščamo se s petjem, grgranjem, čajem. 

Poskrbite za svoje zdravje.

 Torek24.9.bik/dvojček

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekte in dela zaključujemo vse do mlaja, 5.10., ko je oddih. Zračno znamenje dvojčka lahko izkoristimo za odstranjevanje madežev na lesu in tkaninah, da se hitro posušijo. Z metodo ENJO uporabite manj vode. Zatiramo nadzemne škodljivce. Najbolje, da jim poiščemo naravne sovražnike ali naravne prepreke. Kemijsko zatiranje škodi tudi nam. Prej, ko slej. Z vratu preidemo na ramena. Pomagajo dihalne vaje, telovadba v naravi.
Sreda25.9.dvojček

 

 

Pregledujemo, usklajujemo, zaključujemo, analiziramo faze, projekte, dela. Še vedno dan za enostavno čiščenje.in zračenje prostorov. Naj se naš dom osveži.

 

Nadaljujemo včerajšnja opravila. Vlagamo pobrano sadje in zelenjavo.  Telovadba zgornjega dela telesa, predvsem ramen. Ob tem ritmično in zavestno dihamo. Širimo pljuča in zajemamo veliko kisika. Pripravimo se na zimo.
Četrtek26.9.dvojček Dopoldan enako kot včeraj, popoldan oddih. Primerno tudi za druženje, navezovanje stikov in izobraževanje. Že zjutraj uporabimo samo vodo in vlakno ENJO, da pobrišemo umivalnik in tuš kabino.. Sejemo in sadimo listnato zelenjavo, gnojimo, kosimo travo in zatiramo nadzemne škodljivce. Pri tem se čim bolj zabavajmo.Pomoč: vrt

 

Zraven vaj s prejšnjega dne lahko poskusimo tudi z jogo in meditacijo. Uredimo dihanje in osredotočenje. Pomaga tudi pri poslu.
Petek27.9.dvojčka/rak Zaključite pomembna poslovna dogovarjanja, pogodbe, bodite aktivni, učinkoviti. Uživajte v poslu, dokončajte delo in se pripravite na družinski vikend Dan za učinkovito odstranjevanje madežev.Ste že preverili metodo ENJO za čiščenje brez kemikalij? Nadaljujemo s včerajšnjimi opravili. Počivali bomo pozimi. Še vedno smo pri prsnem košu, negi in sproščanju. Hitra hoja in rahlo pospešen korak pomagata krepiti zdravje.
Sobota28.9.rak Analiza dela od zadnjega mlaja pa do tega. Je še kje kakšen madež? Zatiramo škodljivce, sejemo, sadimo listnato zelenjavo, gnojimo rože, kosimo travo…dela ne zmanjka, če se le hočemo malo razgibati, poskrbeti za hrano in okolico. 

Uživajte!

Dan za ogljikove hidrate in vodo. Delamo v naravi, se sprehajamo in rekreiramo.
Nedelja29.9.lev Dan za oddih in družino, prijatelje. Izkoristite prijetno s koristnim. Dan za odstranjevanje madežev tudi zunaj na terasah, stopnišču, ograjah, avtomobilih…Danes gre lažje.  Obrezujemo sadno drevje in nadaljujemo s včerajšnjimi opravili. 

 

Lev je znamenje srca in košatih las. Bodimo srčni do sebe in drugih. Nasmejmo se od srca, zabavajmo se in družimo. Lahko pa tudi postrižemo ali kako drugače poskrbimo za svojo »grivo«.
NAPOVED Luna pada vse do 5.10., ko bo mlaj. Dnevi za čiščenje organizma, čiščenje okolice, odnosov, razčiščevanje… in podobno. Na mlaj pa zaključimo s slabimi navadami ali razvadami. Zopet lahko začnemo z nova. Dokler smo živi imamo za to priložnost in dajmo jo tudi drugim ali pa jim vsaj pri tem pomagajmo. In uživajte!

 

 

 

 

 

 

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]