fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Pozitivna miselnost

 

pozitivna_miselnost

A ste vedeli, da je pretvorba negativnih misli v pozitivne ključ do našega uspeha. Naš um deluje kot shramba, v kateri so spravljene vse naše misli, občutki in spoznanja in le mi sami imamo možnost, da sortiramo stvari v njem tako, da bodo imele najboljši možen učinek na naše življenje. Večino časa nas vodijo misli iz podzavesti, ki imajo na nas močan vpliv.

Ali niste tudi sami večkrat PRIČA dogajanja v vas, ko se drame vodijo kar same od sebe. Nenamerno se vam v um prikrade slika sodelavke, s katero imate neporavnane odnose, zahrbtnega soseda ali kolegice, do katere gojite zamere. In potem vaš um melje in dramatizira, ter vam riše možne scenarije, ki vas spravljajo v slabo voljo, jezo in žalost.

Drama v vaši glavi vas tako vznemiri, da se posledično jezimo na svoje otroke ali smo zadirčni do moža, ki z vašo dramo nima prav nobene veze. Zelo zanimiv primer, ki nam nazorno prikaže to dejstvo, je situacija, ko nas nekdo užali ali pa dobimo nekaj negativnih odzivov ljudi, za katere mislimo da so neupravičeni.
Na primer: objaviš na fb-ju nekaj, za kar si prepričan, da bo navdušilo ljudi, pa kljub temu dobiš 2 surova komentarja.
Izmed 10tih pozitivnih ti bosta v glavi ostala samo ta dva in premleval ju boš še nekaj časa. Tistih 10, ki so pozitivni, bo izgubilo vso vrednost v senci 2 negativnih. Če sta zares negativna, nam utegneta pokvariti cel dan. V resnici se sploh ne zavedamo, da sta bila mogoče njuna avtorja jezna na povsem nekaj drugega in sta na vas samo zlila svojo gnojnico, ki sta jo po vsej verjetnosti dobila na isti način, kot ste vi dobili njuno. Negativna energija se bo širila naprej in tudi vi boste slej ko prej koga okužili z njo….

Ne bi namesto tega raje ozavestili ves proces in se usmerili na 10 pozitivnih komentarjev, ki nam lahko dvignejo raven pozitivne energije? Veseli bomo širili pozitivno energijo naprej in s tem privabljali povsem drugačne situacije in ljudi v vaše življenje.

Hvaležni pa vam bodo tudi vaši bližnji, saj boste domov prinesli nasmeh na obrazu.

KATERE SITUACIJE PA V VAS VZBUDIJO NEGATIVNO ENERGIJO?

Mitja Duh

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]