VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Zdravljenje s kristali! 2.del

Zdravljenje s kristali
Zdravljenje s kristali

 

Kako izbiramo kristale?
Ko hočemo kupiti kristal, navadno že vemo, katerega. Če ni tako, je najbolje, da se pri izbiri ravnamo po intuiciji oziroma metodi prvega pogleda. Preden vzamemo v roke kristal, sproščeno zadihamo in pustimo, da roka sama seže po njem. Če nismo prepričani v svojo izbiro, zlasti če kristal kupujemo za potrebe zdravljenja, je bolje, da poiščemo profesionalca, ki bo to naredil namesto nas. Ko kristal enkrat kupimo, moramo zanj skrbeti podobno kot za rastline in živali. Tako kot nam rastline in živali vračajo vloženo ljubezen, nam tudi kristali vračajo energetsko dobre vibracije, seveda če jih redno vzdržujemo in negujemo. Če tega ne nameravamo početi, je bolje, da jih nimamo
Čiščenje kristalov
Ko kristal najdemo v naravi, kupimo ali dobimo v dar, ga moramo najprej očistiti. Redno čiščenje je enako pomembno pozneje, pri njegovi uporabi in nošenju. S čiščenjem odstranimo negativne vibracije, ki bi utegnile povzročiti bolezen ali nesrečo.Kristale, ki jih uporabljamo za zdravljenje in polagamo na obolela mesta, moramo čistiti vsak dan oziroma po vsaki uporabi, sicer pa jih je priporočljivo čistiti enkrat na mesec.

Lahko jih tudi za nekaj dni potopimo v tekočo vodo, najbolje v reko ali potok, ali pa jih čez noč položimo v stekleno ali keramično posodo, napolnjeno z litrom vode, v kateri smo raztopili tri žlice soli. Izogibajmo se kovinskih in plastičnih posod. Vse to ne velja za melahit, ki ne prenese vode, zato ga čez noč položimo ali zakopljemo v zemljo. Kristale je priporočljivo vsaj enkrat tedensko za dve uri ali več dati na sonce in jih vsako polno luno pustiti zunaj čez noč. Kristali se tako energetsko obnavljajo in polnijo.Obdelanih kristalov, ki jih nosimo na obeskih, prstanih ali ogrlicah, ne smemo puščati v stoječi slani vodi, ker sol s kristala utegne odstraniti vse tujke, kot so lepilo in kovine, zaradi česar bo nakit “razpadel”.

Shranjevanje kristalov
Kristale vedno hranimo v naravnih snoveh (lesene in steklene posode, bombaž, volna), stran od električne napeljave, naprav in drugih škodljivih sevanj. Najboljše je energetsko nevtralno mesto. Izogibajmo se izpostavljanju kristalov umetni svetlobi in ne pustimo, da se naših kristalov dotikajo drugi ljudje.

Programiranje kristalov
Kristali ves čas oddajajo vibracije, mi pa jih vede ali nevede sprejemamo. Tako nam pomagajo pri zdravstvenih težavah, pri ohranjanju zdravja in odpravljanju negativnih čustvenih stanj. Še večji učinek dosežemo, če kristale programiramo: kristalu pošljemo določeno misel, kristal sprejme energijo naših misli, jo preobrazi in vibrira z določeno frekvenco, ko vrača energijo v našo okolico. S tem pripomore k našemu zdravju in razrešitvi težav – odvisno od tega, za kakšno nalogo smo ga programirali. Misli morajo biti preproste, jasne in precizne.V srce kristala projiciramo prošnjo, naj nam pomaga pri določeni bolezni, k večji čustveni uravnoteženosti, ljubezni, gmotni blaginji

 

 

… Kristal držimo v desni dlani (če ste levičar, v levi), vizualiziramo točno določeno sliko in ga tako “napolnimo” z osebno energijo. Programiranje je še učinkovitejše, če sočasno z vizualiziranjem jasne slike ponavljamo določen zvok. Najbolje je, če so to zvoki, ki se uporabljajo v jogi (om, jam, ram, kam).
Ko je programirani kristal opravil nalogo, ga deprogramiramo – odvežemo ga naloge, se mu zahvalimo za pomoč in ga očistimo.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice