VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Zdravljenje s kristali! 1.del

Zdravljenje s kristali! 1.del  Magične lastnosti kristalov!
Vse civilizacije so polne mitov o močeh kristalov. Za zdravljenje so jih uporabljali že na Atlantidi, v starem Egiptu in na Kitajskem, pravico do uporabe kristalov pa so povečini imeli samo določeni ljudje, največkrat svečeniki.

 

Zdravljenje s kristali.
Zdravljenje s kristali.
Vir slike: Zakaj Alternativa?

 

O magičnih lastnostih kristalov so pisali že klasični filozofi in naravoslovci, kot so Herodot, Platon in Aristotel. Srednjeveški zapisi so polni zapisov o vsemogočnih in nadnaravnih zdravilnih lastnostih kristalov.Trgovanje s kristali je cvetelo. Drage kamne so uporabljali v verske in magijske namene, postavljali so jih v svetišča in na posebna mesta v prebivališčih. V 16. stoletju je Georgus Agricola napisal knjigo De Re Metallica, v kateri opisuje minerale, njihovo izkopavanje in uporabo. Knjiga je bila v rabi več kot dvesto let in je aktualna še zdaj.

V 19. stoletju je James Dwight Dana razdelil kristale glede na njihovo kristalno in kemično strukturo. Prve sintetične kristale so začeli izdelovati na začetku 20 stoletja.
Dandanes so kristali oziroma minerali, ki imajo bolj ali manj pravilno kristalno strukturo in zato višjo stopnjo zavesti, spet zelo priljubljeni. Poleg doseganja raznovrstnih duhovnih in materialnih ciljev jih vse bolj uporabljajo za zdravljenje. Kristali, dragi kamni in kovine namreč premorejo moči in sposobnosti, ki jih lahko aktiviramo in uporabimo za zdravljenje. Bistvo zdravljenja je preobrazba; kristali usmerijo našo energijo v proces zdravljenja in nam omogočijo, da lažje prebudimo in odpremo energetske potenciale. Kristali so torej nekakšni pripomočki, s katerimi povzročimo spremembe, ki jih potrebujemo.

 

Skupinsko zdravljenje s kristali. vir slike: Zakaj Alternativa?
Skupinsko zdravljenje s kristali.
vir slike: Zakaj Alternativa?

Zdravje si krepimo že s tem, da jih namestimo – najbolje naravne, torej neobdelane – v bivalni prostor, vendar ne v bližino električnih aparatov, saj le-ti motijo delovanje kristalov. Še bolje je, če jih polagamo na obolela mesta, držimo v rokah ali ob določenem delu telesa. Nosimo jih lahko tudi čez dan, denimo v žepu. Tudi nakit iz kristalov ugodno vpliva na pretok energije. Najbolje je, če uporabljamo čiste in čim manj obdelane kamne pravilnih oblik. Velikost ni tako pomembna. Kristale za zdravljenje izbiramo predvsem na osnovi barve in posameznih lastnosti določenega kristala.

nadaljevanje sledi…

Vir: Zakaj Alternativa?

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice