VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Zdravju nevarni E-ji

Nevarni dodatki vsak dan na jedilniku.

Izredno škodljivi dodatki. Če je le mogoče, se jim povsem izognite.

E102 – Tartazin

Povzroča alergije, astmatične napade, migrene, zamegljen vid, srbečico, vnetje nosne sluznice, škrlatne kožne madeže. Povezujejo ga z tumorji ščitnice in poškodbami kromosomov. Še posebej je nevaren za osebe, ki so preobčutljive na aspirin ter za astmatike. V kombinaciji z E21O povzroča hiperaktivnost pri otrocih.

E110 – Oranžno FCF

Povzroča želodčne težave, slabost, bruhanje, kožne izpuščaje, podobne koprivnici, otekanje kože, alergije, ledvične tumorje, poškodbe kromosomov, bolečine v trebuhu, poslabšanje prebave, zavračanje hrane. Povezujejo ga s tumorji pri poskusnih živalih. Še posebej nepriporočljiv za osebe, preobčutljivih na aspirin. Povzroča hiperaktivnost pri otrocih.

E131 – modro V

Povzroča kožne izpuščaje, podobne koprivnici, srbečico, slabost, bruhanje, motnje v krvnem pritisku, drhtavico, ter težave pri dihanju in druge alergijske reakcije. Povzroča hiperaktivnost pri otrocih.

E132 – indigotin

Isto kot E131. Povezujejo ga tudi z možganskimi tumorji.

E173 – aluminij

Povzroča številne alergijske reakcije, povezujejo ga z Alzheimerjevo boleznijo, povzroča osteoporozo.

E249 – K nitrit

Rakotvoren. Povzroča težave pri dihanju, omotico in glavobol.

E250 – Na nitrit

Dokazano rakotvoren. Povzroča hiperaktivnost

E310 – Propil galat

Povzroča vzdraženje želodca ali kože, ter krvne motnje (metemo globinernija). Potencialno rakotvoren.

E311 – oktil galat

Enako kot E31O.

E312 – dodecil galat

Enako kot E310

E620 – glutaminska kislina

Enako kot E621.

E621 – mononatrijev glutaminat

Povzroča glavobol, pekoč in ščemeč občutek v vratu in na podlakteh, napetost obraza, žejo, hladen znoj, omotico, slabost, diarejo, trebušne krče, motnje v srčnem ritmu. Povzroča možganske poškodbe pri laboratorijskih živalih.

E622 – monokalijev glutaminat

Enako kot E621.

E950 – acesulfam K

Povzročil raka pri poskusnih živalih, škodljivo vpliva na ščitnico.

E951 -aspartam

Povzroča: glavobol (tudi zelo močan) in migreno, slabost, vrtoglavico, nespečnost, izgubo kontrole nad udi, zamegljen vid, slepoto, izgubo spomina, nejasen govor, vse vrste depresije, ki pogosto vodijo v samomorilske težnje, hiperaktivnost, črevesne in želodčne motnje, epileptične napadi, kožne poškodbe, izpuščaje, napade tesnobe, bolečine v mišicah in sklepih, neobčutljivost, spremembe razpoloženja, utrujenost, menstrualne krče (tudi izven cikla), izgubo sluha ali zvonjenje v ušesih pri srčnem napadu, astmo, stiskanje v prsih. Kronične posledice, h katerim aspartam bistveno prispeva: multipla skleroza, hormonske težave, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, hipoglikemija, možganske poškodbe (tumorji), neuro-endokrine okvare.

E952 – ciklamat

Povzroča migreno, je potencialno rakotvoren, povzročil raka in poškodbe na modih pri poskusnih živalih.

E954 – saharin

Potencialno rakotvoren. Povzročil raka pri poskusnih živalih.

E924 – K bromat

V večjih količinah povzroča slabost, bruhanje, diarejo, bolečine. Povzročil raka pri poskusnih živalih.

eji


komentarjev

  • …zelo dobro…premalokrat se zavedamo kaj kupujemo..(.in za to seveda plačamo )…da se počasi in zanesljivo zastrupljamo in večamo dobiček farmacevtski industriji.

    Te E-je si je pametno izpisat in jih na majhnem listku imeti vedno s seboj v denarnici ter seveda pogledati na listek , preden kaj damo v nakupovalno košarico

    Hvala

  • MOLIM VAS KOI JE NAJBOLJI PROIZVOD IZ PROGRAMA VASIH ,ILI DRUGIH PROIZVODA,IZ PROGRAMA ZA , ZA DIABETES,2-I SECER U KRVI MI JE 9-9 VISOK SECER I DA BI GA SMANJIJO,IMAM KILAZU DA BI SMANJIJO,MOLIO BI ZA SAVET. A-ivan@eunet.rs

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice