VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

ZDRAVILEN ZVOK GONGOV IN TIBETANSKIH POSOD

Človeško telo je podobno zelo zapletenemu, edinstvenemu in natančno uglašenemu glasbenemu instrumentu. Vsak atom, molekula, celica, tkivo in organ neprestano oddaja frekvence na telesni, čustveni, mentalni in duhovni ravni. Zvok je pokazatelj telesnega zdravja na vseh štirih ravneh obstoja. Vzpostavlja zvezo med posameznikom in osupljivo mrežo vibracij, ki se imenujejo kozmos.

Zvok je močna vibracija,  je energija, ki jo  neprestano ustvarjajo telesa v gibanju, pa če tudi so še tako majhna kot atomi ali tako velika kot planeti. Zvok   je energija  ki zdravi, zato segajo začetki zdravljenja z zvokom v prazgodovino in še dlje, v območje mita, religij in spomina duše.

Gongi in tibetanske posode so instrumenti, katerih zvok so že pred 4000 leti p.n.š. uporabljali v zdravilne in duhovne namene. Zvok in vibracije gonga in tibetanskih posod blagodejno vplivajo  na naše telo. Gong je instrument z izredno transformacijsko močjo. Njegov zvok je bogat v spektru nad in pod tonov. Tibetanske posode in gongi oddajajo zvok OM, ki ustvarja notranjo tišino, ravnovesje in harmonijo.


Kaj se dogaja v človeku, ko prisluhne zvokom gonga in tibetanskih posod?


Na začetku zaslišimo mehak kozmični ton, ki kot val potuje skozi telo in tako vpliva na človeka. S tem, ko postaja ton glasnejši, telo, misli in čustva postanejo superprevodni in regenerativni. Ko gostota zvočnih celic v ozračju in možganih doseže določeno točko, se naš um utiša, nastopi stanje alfa ali celo theta, ljudje pa pri tem pogosto izgubijo občutek identitete s svojim telesom, kot snovnim objektom. Meje telesa izginejo, kot da se širimo in lebdimo v prostoru sredi ničesar. Zavemo se obstoja zavesti brez telesa, zdi se kot da sanjamo, četudi smo budni. Zvoki gongov in tibetanskih posod prečiščujejo vse znotraj  in tudi zunaj nas. Gre za stanje popolne harmonije telesa, čustev, uma in duše. Toni ves čas resonirajo v našem telesu. Naše telo in vsak najmanjši atom v njem je prepojen z zvoki, ki regenerirajo celice našega telesa. Spekter zvokov gonga in tibetanskih posod je tako obsežen, da se naš  instrument telo lahko uglasi. Predvsem se uglasijo tisti deli, ki so poškodovani in v ne sozvočju. Podobno kot glasbene vilice uglasijo klavir. Poslušanje zvokov gonga in tibetanskih posod je veličastna meditacija, ki vpliva na energetske centre,  je uravnovešanje fizičnega, čustvenega, mentalnega in duhovnega, nas postavlja v ravnovesje s samim seboj in okolico.


Človekova narava danes vedno bolj stremi, da bi ponovno odkrila starodavni duh, ki je razumel zvok in glasbo kot simbol načela medsebojnega sporazumevanja. Zvok, glasbe je pot čaščenja življenja in je v svoji univerzalnosti popolna komunikacija.


V sredo, 5. oktobra in petek, 7. oktobra 2011 ob 19h vljudno vabljeni v

CENTER ZDRAVJA SAYONIRA v Mariboru (Kraljeviča Marka ulica 6, 1.nad),

kjer vas bo v sprostitev ob čudovitih zvokih gongov in tibetanskih posod popeljala

izjemna Lučka Ungar.

Cena udeležbe je 10EUR. Predviden zaključek ob 20:30 uri.

Zaradi omejenega števila mest so nujne predhodne prijave na tel.št. 070/730-166.


VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice