VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Zakaj so pomembni probiotiki?

Kaj je redna prebava? To, da gremo 2 uri po velikem obroku na WC! Če ne gremo vsaj 1x na dan imamo neredno prebavo. Krivo je “leno črevo”, ki ima zapackane žepe debelega črevesja kjer se skrivajo razni strupi in blato, ki tam gnije, popada oz. moti prebavo in izločanje hranilnih snovi preko sten debelega črevesja. od tod pride lahko tudi do pomanjkanja določenih vitaminov.


nezaželjeni vsiljivčki v debelem črevu
nezaželjeni vsiljivčki v debelem črevu


Antibiotiki pobijejo nezaželjene bakterije in tudi velik del bakterij in koristnih kultur, ki živijo v našem debelem črevesju oz. prebavilih. Nekateri po antibiotikih doživljajo tudi driske. Drugače pa je znak neurejene prebave … neredno odvajanje blata.

Kaj je redna prebava? To, da gremo 2 uri po velikem obroku na WC! Če ne gremo vsaj 1x na dan imamo neredno prebavo. Krivo je “leno črevo”, ki ima zapackane žepe debelega črevesja kjer se skrivajo razni strupi in blato, ki tam gnije, popada oz. moti prebavo in izločanje hranilnih snovi preko sten debelega črevesja. od tod pride lahko tudi do pomanjkanja določenih vitaminov. Še bolj zastrašujoče je dejstvo, da je kar 80% vseh alergij, ki jih poznamo vključno z astmo povzročenih zaradi zapackanega debelega črevesja.


probiotiki
probiotiki

Včasih so trdili, da se mora po antibiotikih zauživati jogurte. Jogurt ima zgolj eno mlečno kislinsko kulturo, probiotični jogurt pa do 3 kulture. Ali te kulture pridejo skozi zelo kislo želodčno kislino in se uspejo naseliti v našem črevesju je pa spet drugo vprašanje. Možnosti za kaj takega so zelo majhne in noben še ni svetoval, da se naj jogurt zauživa vsaj 1 mesec ali celo 3 mesece?! Organizacija za varstvo potrošnika je pred časom testirala kako dejavne so kulture v jogurtih. Jogurte in probiotične jogurte so preprosto pustili zaprte na sobni temperaturi. Tudi po več dnevnem opazovanju se marsikateri pokrovček ni dvignil oz. napel, kar daje slutiti, da so kulture v jogurtih mrtve!! (na tak način so jogurti težko pokvarljivi, ker se sami od sebe ne kisajo dalje oz. so sterilni!!)


koristi od probiotikov
koristi od probiotikov


Zdravniki priporočajo 3 mesečno terapijo z zauživanjem probiotikov. Mi vemo iz prakse, da so rezultati dobro vidni že po 1 mesecu. Za kompletno sanacijo črevesja pa je res potrebno daljše obdobje. Tuje raziskave sporočajo, da se lahko s probiotiki rešimo tudi do 80% vseh alergij (z asmo vred!).

Naši LR probiotiki imajo 12 aktivnih kultur. In imajo patentirano pakiranje. Naše kapsule so v bistvu kapsule v kapsuli saj prvi ovoj razpade v močni želodčni kislini, druga kapsula pa šele v debelem črevesu tako, da človeku prijazne probiotične kulture prispejo do debelega črevesa nepoškodovane. Ovoji kapsul so iz naravne celuloze tako, da ne povzročajo alergij, ki jih nekateri ljudje imajo na kapsule z umetnim ovojem.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice