VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

VEDNO UREJENE-PERMANENTNI MAKE UP

Smo v obdobju vse hitrejših sprememb, ter v stalnem tekmovanju s časom. Vsakodnevno se spopadamo z vedno večjimi pričakovanji, tako na delovnem mestu, kot tudi doma. Biti efektivna, urejena, organizirana, hkrati pa tudi uspešna poslovna ženska in mama, niso več samo ideali družbe. So zahteve sodobnega življenja.

Ni potrebno posebej poudarjati, da nam navadno zmanjkuje časa tam, kjer bi ga najbolj potrebovale. Zase, ali pa za svojo družino. Zato vedno znova iščemo načine, kako bi dele vsakodnevne rutine še bolj optimizirale, skrajšale ali celo eliminirale. Ni skrivnost, da ženske veliko časa porabimo v kopalnici. Nekaterim ta čas predstavlja čas zase, drugim breme in vir vsakodnevnih frustracij, saj zaradi pomanjkanja znanja in veščin nikakor ne morejo doseči želenega efekta. Dejstvo je, da je vsaka ženska rada urejena. Vprašanje pa je, koliko časa in ne nazadnje znanja, je za to potrebno?

Znanost in tehnologija sta nam še enkrat priskočili na pomoč. Kako bi vam bilo všeč,če bi se zjutraj zbudile in bi lahko preskočile postopek mukotrpnega občrtovanja oči, zarisovanja obrvi ali oblikovanja ustnic? Predstavljajte si, da stopite v kopalnico, in ko si osvežite in otrete zadnje kapljice vode z obraza, pogledate v oči že urejeni ženski. Oči so do potankosti občrtane, točno tako kot imate rade, obrvi so naravno oblikovane in ravno prav poudarjene in ustnice so polne in sočne, čeprav jih še niste našminkale. Edino kar vam preostane, da storite še kakšno malenkost tu in tam in pripravljene ste na nov dan!

Ne to ni plod domišljije, temveč produkt dolgoletnega razvoja v znanosti in tehnologiji na področju lepote in zdravja. Dobrodošle v nov in razburljiv svet permanentnega make-upa!

Kot morda mnoge izmed vas, tudi jaz nisem imela veliko informacij o tej revolucionarni tehniki. V preteklosti sem sicer občasno imela stik s kakšno damo, ki je imela obrobo ustnic, oči ali narisane obrvi, vendar nisem bila kaj prida navdušena. Črte okrog ustnic so bile debele in očitne, oči pretemne in obrvi kot da bi bile namazane z debelim svinčnikom. Potem pa sem slučajno spoznala neko izredno markantno in urejeno damo, ki je kar žarela z nekim nevidnim sijem. Zdelo se mi je, da je ena tistih redkih žensk, ki so enostavno naravno lepe, saj sploh ni bila videti naličena. Nisem mogla verjeti svojim očem, še posebno ko je z menoj delila slike ‘prej in kasneje.’ Bila sem presunjena ne samo nad estetiko same preobrazbe, temveč kasneje, ko sem zbrala več informacij, tudi nad samim postopkom.

Kaj je permanentni make-up?

MIKROPIGMENTACIJA ALI PERMANENTNI MAKE UP: je umetnost metode vnosa naravnih pigmentnih barv natančno in direktno v nižje plasti kože, podobno kot pri tetoviranju. Namen permanentnega make-upa ni zamenjava za tako imenovani vrhnji make-up, temveč deluje kot osnova. Z njim se lahko namreč doseže trajno definicijo in barvo, le-to pa po lastni želji samo še nadgradimo oziroma dopolnimo. Osnovne poteze tako potegne za nas strokovnjak, nadaljnje kreacije pa so odvisne le še od naših trenutnih želja in navdihov.

Kakšna je tehnologija permanentnega make-upa?

Zaradi neverjetnega napredka tehnologije v zadnjih letih, se pri permanentnem make-upu uporabljajo izredno tanke, toge igle, ki se vbadajo v kožo, pod določenim kotom,  s hitrostjo 210 vbodov na sekundo. S tem se doseže ne samo neverjetno natančnost (nariše se lahko npr. dlačica obrvi), temveč tudi to, da je postopek hiter, neboleč, in ne nazadnje, tudi ne povzroča oteklin ali celo krvavitev.

Katere dele obraza lahko poudarimo oziroma korigiramo?


Največkrat se za permanentni make-up odločajo dame, ki jih moti videz ustnic ali obrvi. Že pri prvem obisku, pa lahko se lahko mnogo nepravilnosti že odpravi.  Imate morda nepravilne, nedefinirane, brezbarvne ali zgubane ustnice? Vam šminka teče? Permanentni make-up vam lahko priskoči na  pomoč!

Ustnice

V postopku permanentnega make-upa se pogosto pigmentira, ali barva,  rob ustnic, ki je slabo viden, prekinjen ali poškodovan.  Največkrat se pri ustnicah popravlja in usklajuje tudi simetrija obeh polovic ustnic, saj ustnice niso pri nikomer simetrične.

Ustnice je možno tudi optično povečati (celo 2 – 3 mm), zmanjšati, ali pa samo narahlo obrobiti v istem ali za odtenek temnejšem tonu, kot je barva ustnic. Z skrbno izbranimi se lahko doseže, da so ustnice videti polnejše in hkrati popolnoma naravne.

Obroba oči

Tudi odtenki barv za oči in obrvi so skrbno izbrani, glede na tip kože, barvo las in oči. Permanentni make-up pa eliminira potrebo po svinčnikih ali tekočih eyelinerjih, ki se mažejo in packajo. Da stresa ko poizkušamo na trepetajoče oko narisati popolno črto, niti ne omenimo. Nežna ali dramatična, po meri kreirana obroba oči, bo poudarila vašo barvo in obliko oči, ter jih polepšala z dodatno definicijo in  barvo. Ker se pigmenti nanašajo med trepalnice, so le-te v trenutku videti gostejše, in v eni sami uri bodo vaše oči videti sveže in zapeljive!

Obrvi

Lepe in vešče oblikovane obrvi, katerih oblika je posebno prirejena strukturi vašega obraza, vplivajo osvežujoče na celotno področje oči. Kozmetični dermatologi uporabljajo Botox in podobna polnilna sredstva, ki jih vnašajo z iglami da bi dosegli podobne, vendar le kratkotrajne rezultate.

Pogostokrat zaradi pogostega puljenja, obrvi postanejo tudi zelo redke in jih je potrebno popravljati s svinčnikom. To seveda predstavlja vsakodnevno nadlogo, dvomljiv pa je tudi končni rezultati, ki največkrat ni videti naraven. S postopkom permanentnega make-upa pa lahko pričakujemo trajen, estetski in naraven rezultat, ki ni odvisen od trenutnega razpoloženja, mirne roke ali pa časa, ki ga lahko naklonimo urejanju. To je moč doseči s popolnoma novo tehnologijo risanja obrvi,  kjer se uporablja več igel in tudi barv hkrati. Že prej sem omenila, da je zaradi velikega števila vbodov na sekundo možno risati izredno tanke in natančne črte. Zatorej je možno manjkajoče ali nepopolne obrvi dorisati, z uporabo več barv, pa pričarati vtis naravnih dlačic. Obrvi se lahko torej samo dopolni ali zgosti, lahko pa celo na novo ustvari. Profesionalno oblikovane obrvi, vam lahko v trenutku pričarajo mlajši in bolj spočit videz!

Kakšna je obstojnost?

Barve so obstojne od 2 do 5 let,  nato počasi zbledijo in postopek je potrebno ponoviti.  Pigmenti so naravni,  dermatološko testirani na ljudeh in ne povzročajo nevšečnosti. Obstojnost pigmentov v koži je  2-5 let, odvisno od starosti stranke in njene regeneracije. Starejša je oseba, daljša je obstojnost pigmenta.  Za vzdrževanje trajnih rezultatov se priporoča pregled vsakih 24 mesecev. Zaradi staranja imunskega sistema, se pigment iz kože namreč ne eliminira enakomerno. Pojavljajo se neskladnosti v smislu količine in intenzivnosti barve. V primeru da ne želite obnoviti predhodnega postopka,  bo barva sama, sčasoma zbledela, dokler ne bo popolnoma izginila.

Kako se pripraviti?

Na prvem srečanju vam bodo postavili vprašanja o možnih kontraindikacijskih boleznih. V primeru, da nimate nobene od teh bolezni, tudi ne obstoja tveganje za kakršnokoli alergijsko reakcijo. V kolikor dosledno spoštujete nasvete za nego in higieno pred in po postopku, ni nevarnosti za kontraindikacije.

Kaj pa bolečine, otekline in podobno?

Tehnologija je na tem področju v zadnjih letih tako napredovala, da bolečin med postopkom skorajda ni. Zaradi uporabe posebnih igel in velike hitrosti igel, pa ne pride niti do oteklin, kaj šele krvavitev. Risanje tehnik na obrazu je zato hitro in učinkovito, vi pa se ob temu počutite prijetno in udobno. Seveda pa sta izredno pomembni tudi skrb in veščina osebe, ki postopek izvaja. Poskrbite torej, da bo z vami delala profesionalna in izurjena oseba, z dolgoletno prakso na tem področju.

Permanentni make-up torej ni popolna zamenjava dnevnega make-upa, je pa način s katerim lahko svoj obraz naravno in dolgotrajno poudarite. Male, včasih pa tudi večje nepravilnosti, ki vas motijo, je že pri prvem obisku moč varno popraviti ali prekriti. Izurjena kozmetičarka s smislom za estetiko in vaše potrebe, vam bo znala prisluhniti in z vašo pomočjo poudariti lepote vašega obraza. S pomočjo vrhunske tehnologije, je lahko oblika vaših obrvi trajno popolna in trepalnice na videz gostejše. Seveda pa ne smemo pozabiti na najbolj senzualni del našega obraza, ustnice. S pomočjo mikropigmentacije lahko dosežemo, da so ne glede na to, ali so našminkane ali ne, videti čutne, polne in  mladostne.


komentarjev

  • Seveda je odvisno od tega kdo ti ga dela. Jaz sem imela verjetno srečo, ker je bila kozmetičarka Petra res profesionalna in se je zelo potrudila. Poveš ji pač točno kaj želiš, ti bo svetovala in res upoštevala tvoje želje. Moja obroba ustnic je super, ker se mi pač ne da 5x na dan ukvarjati s svinčnikom, pa še naravno je videti.

  • ………………Ali katera kej ve o tej zadevi Tanja mi lahko pomagas?Zanima me glede permanentnega make up-a je zadeva vredu ali ne. Sama namrec nosim kontaktne lece je to lahko motece ali ne?Ali te ta permanentni make-up res dosti spremeni?Rada bi namrec samo to da se oci obrvi in usta poudarijo da izgleda naravno in da ne bi bila tako pusta brez vsakdanjega make-upa.Imela bi ga v naravnih odtenikih.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice