VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Svetlobna terapija Bioptron

OGLASNO SPOROČILO

Svetlobna terapija ima že zelo dolgo zgodovino, saj se ljudje po vsem svetu že tisočletja zavedajo pomembnosti svetlobe za normalno delovanje človeškega telesa. Prvi vir svetlobe, ki so ga uporabljali za zdravljenje, je bila sončna svetloba.

Svetloba ima v našem življenju izjemno pomembno vlogo, saj vemo, da brez nje ni življenja. Njene prednosti segajo mnogo dlje od našega osebnega občutka udobja in dobrega počutja, kajti svetloba je bistveni del našega naravnega biološkega sistema, ki je potreben za ustrezno delovanje presnove in imunskega sistema.

Sistem svetlobne terapije Bioptron je patentiran medicinski pripomoček za svetlobno terapijo s specifično optično enoto, ki oddaja svetlobo, podobno delu elektromagnetnega spektra, ki ga proizvaja sonce, vendar brez UV-sevanja.

Svetloba Bioptron ima tako imenovane biostimulativne učinke. Ko se uporablja na koži, stimulira znotraj celične strukture in biomulekule, ki so občutljive za svetlobo. To spodbudi celične verižne reakcije in sproži tako imenovane drugotne reakcije, ki niso omejene le na osvetljeno površino kože, ampak lahko vpliva na celotno telo.

Svetlobna terapija lahko učinkovito pomaga izboljšati mikrocirkulacijo, uglasiti presnovne procese, okrepiti človekov obrambni mehanizem, spodbuditi regenerativne in zdravilne procese celotnega organizma, pospešiti celjenje ran, lajšati bolečine ali zmanjšati njihovo intenzivnost. 

Lahko se  uporablja kot dodatna terapija pri zdravljenju različnih kožnih problemov, kot so akne, ekcemi, psoriaza in kožne infekcije. Prav tako je idealna za zdravljenje bolezni zaradi sezonskih vplivov (sezonsko razpoloženjske motnje), za izboljšanje tipičnih simptomov zimskih depresij, kot so kronična izčrpanost, znižana motivacija in utrujenost. Ta neboleča in učinkovita terapija je odlično sprejeta kot dopolnilna terapija za bolezni pri otrocih in novorojenčkih.

Prav tako je svetlobna terapija nenadomestljiva v moderni kozmetiki, ker je odlično dopolnilo vsakodnevni negi kože. Izboljšuje elastičnost kože in njeno čvrstost, zmanjšuje gube in vam daje žareč in mladosten videz.

Bioptron- uporaba
Bioptron- uporaba

 

Medicinski pripomoček Bioptron se lahko uporablja kot dopolnilno zdravljenje za podporo konvencionalnim metodam zdravljenja in tudi kot monoterapija. Ena terapija osvetljevanja traja štiri do deset minut, enkrat ali dvakrat dnevno.

S svetlobno terapijo Bioptron lahko svojemu telesu zagotovite svetlobo na popolnoma naraven način.

Bioptron
Bioptron

 

Za več informacij obiščite spletno stran www.zepter.si, www.bioptron.si ali pokličite na telefonski številki 02 88 43 901 ali 902, Zepter Slovenica d.o.o., Pohorska cesta 12, 2380 Slovenj Gradec.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice