VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Sri Sri Ravi Shankar 21.3. v Sloveniji!

Ob 15-letnici delovanja Zavoda za razvoj človekovih vrednot, slovenske veje mednarodne neprofitne humanitarne organizacije The Art of Living Foundation, prirejamo dvodnevni obisk njenega ustanovitelja Sri Sri Ravi Shankarja ter začetek projekta Za Slovenijo brez stresa in nasilja.

V okviru dvodnevnega obiska v Sloveniji bo imel Sri Sri Ravi Shankar, 21. marca ob 19.30 v Hotelu Avstrija Trend v Ljubljani, javno predavanje z naslovom Utrinek mističnega – večer modrosti in meditacije, kjer bo slušateljem razkrival tančice mistike in umetnosti življenja. Več si lahko preberete na www.srisrivsloveniji.si. Toplo vabljeni.

 

 

Vstopnice že v prodaji: 031 440 629, www.srisrivsloveniji.si/nakup-kart.

POSEBNO DARILO – OB NAKUPU VSTOPNICE 30% POPUST NA POLNO CENO TEČAJEV:

Umetnost življenja I, tečaj obvladovanja stresa in doseganja notranjega miru,

Sri Sri joga, tečaj za popolno skladnost telesa, uma in duha,

YES+!, dinamičen tečaj obvladovanja stresa in doseganja notranjega miru za mlade.

Popusti veljajo do 31. 5. 2013.

SRI SRI RAVI SHANKAR

Sri Sri Ravi Shankar je svetovno priznan duhovni vodja, humanist in mirovnik. Njegova vizija o družbi brez stresa in nasilja preko ponovne obuditve pozitivnih človekovih vrednot je navdihnila milijone ljudi po vsem svetu, da presežejo meje svoje odgovornosti in si prizadevajo izboljšati svet. Sri Sri že tri desetletja obuja in promovira človekove vrednote, gradi povezanost med ljudmi, vzpodbuja družbeno odgovornost, medversko harmonijo ter je pobudnik številnih humanitarnih iniciativ. Je prejemnik številnih mednarodnih nagrad in priznanj ter trikratni nominiranec za Nobelovo nagrado za mir. Sri Sri Ravi Shankar je vsestranski družbeni aktivist, katerega pobude vključujejo reševanje sporov, obvladovanje kriznih situacij po naravnih nesrečah in drugih travmatičnih dogodkih, razvoj skupnosti, medversko sožitje, zaščito okolja in izobraževanje za vsakogar. Aktivno sodeluje pri spodbujanju dialoga in vzpostavljanju miru na kriznih območjih.

 

Sri Sri Ravi Shrankar

 

Kot duhovni učitelj je oživil starodavno tradicijo joge in meditacije v obliki, primerni za 21. stoletje. Starodavne modrosti in tehnike za osebno in socialno preobrazbo, prilagojene današnjemu času, so pomagale ljudem vseh ras, narodnosti in verskih pripadnosti po vsem svetu osvoboditi se stresa in odkriti notranji izvor energije in miru v vsakdanjem življenju. Ocenjuje se, da se je njegovo delo dotaknilo več kot 300 miljonov ljudi. Njegovo sporočilo je, da smo vsi del ene svetovne družine, da je notranji in zunanji mir mogoč ter da lahko s služenjem drugim in z oživljanjem človekovih vrednot ustvarimo družbo brez stresa in nasilja.

 

15-LETNICA ZAVODA ZA RAZVOJ ČLOVEKOVIH VREDNOT

Sri Sri Ravi Shankar je ustanovil tudi neprofitno, izobraževalno in humanitarno organizacijo The Art of Living Foundation, ki deluje v več kot 150-ih državah sveta, katere namen je  prispevati h kakovosti življenja človeka v vseh pogledih ter izboljšanju družbenih razmer v različnih državah po svetu. V Sloveniji na podlagi prostovoljnega dela pod okriljem organizacije The Art of Living Foundation deluje Zavod za razvoj za človekovih vrednot, ki prav letos praznuje 15-letnico svojega delovanja.

 

Z DIHOM DO ZDRAVJA

»Zdravje ni le odsotnost bolezni. Je dinamičen izraz življenja – v smislu, kako radostni in ljubeči ste ter koliko entuziazma je v vas.«
Sri Sri Ravi Shankar

 

Tehnike za premagovanje stresa

 

Nekdo, ki je stabilen in v stiku s samim seboj je zdrav. To pomeni, da opredelitev zdravja neke osebe, ne vključuje zgolj njenega telesnega stanja, temveč  je vsaj tako pomembno je njeno duševno stanje. Ne moremo reči » Jaz sem zdrav, vendar nimam volje do življenja.« Naš življenjski entuziazem, pokaže, kako zdravi smo. Telo, um in duh so kot stojalo našega življenja, če kateri je izmed treh aspektov ne deluje pravilno, naše življenje ne bo uravnoteženo in lahko privede do zdravstvenih težav.

Izobraževalni programi in programi za osebnostni razvoj Art of Living fundacije ponujajo udeležencem učinkovite tehnike za premagovanje stresa in spodbujajo dobro počutje. Oblikovani so celostno, so versko neopredeljeni, spodbujajo sočutje, sodelovanje in medsebojno pomoč. Izkazali so se za učinkovite po vsem svetu in na vseh ravneh družbe. Namenjeni so vsakomur, ki želi uresničiti svoj polni potencial. Več o njih si lahko preberete na spletni strani Zavoda za razvoj človekovih vrednot www.artofliving.si.

Vsi prinašajo praktične tehnike in metode za sprostitev stresa  ter izboljšanje zdravja in dobrega počutja. Pri tem v veliki meri temeljijo na uporabi posebnih dihalnih tehnik, saj je dih direktna povezava med telesom in umom. Temu so dodane tudi posebne telesne vaje, meditacije in starodavne modrosti, prilagojene življenju v 21. stoletju.

 

Dihalne tehnike

 

ART OF LIVING TEČAJI

Umetnost življenja I predstavlja zelo posebno tehniko Sudarshan Kriyo, temelječo na specifičnih naravnih ritmih dihanja, ki uravnovešajo telo, čustva in um. Številne izkušnje udeležencev in neodvisne mednarodne raziskave potrjujejo, da ima redno izvajanje Sudarshan Kriye pomembne koristi, tako za duševno kot tudi fizično zdravje.  

Sahaj Samadhi meditacijaje naraven, lahkoten sistem meditacije, ki sprošča globoko zakoreninjen stres ter prinaša najglobljo sprostitev in uvid v svojo pravo naravo.

Sri Sri joga združuje vrsto jogijskih položajev z dihalnimi tehnikami in starodavnim znanjem, kako uravnovešati telo, um in duha.

DSN je tečaj, ki tečajnikom omogoča, da se prebijejo onkraj osebnih meja in konceptov, ki jih imajo o sebi, ter jih usmerja k večji družbeni odgovornosti.

Številni nadaljevalni tečaji poglabljajo pridobljeno znanje in posamezniku omogočajo, da lahko neomejeno razvija svoj duhovni potencial.

Art of Living tečaji za OTROKE IN mladino

Art Excel je namenjen otrokom od 8 do 13 let ter jim pomaga razviti njihov polni potencial in zdrave vrednote.

YES! nudi najstnikom od 14 do 18 let posebej prilagojene tehnike za obvladovanje stresa in podporo v občutljivem obdobju pubertete.

YES +! opolnomoča mlade od 18 do 30 let, da se osvobodijo stresa ter razvijejo močne socialne, vodstvene in podjetniške veščine, širijo zavest in osredotočenost.

 OB NAKUPU VSTOPNICE  ZA JAVNO PREDAVANJE PODARIMO 30% POPUST NA POLNO CENO TEČAJEV: UMETNOSTI ŽIVLJENJA, SRI SRI JOGE IN YES+!

V Sloveniji se je omenjenih programov do sedaj udeležilo že več kot 8.000 ljudi.

 

 

 

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice