VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

»Skrite« težke kovine – ali res vemo kaj jemo, dihamo in pijemo?

Na osebnih posvetih dobim pogosto zastavljeno naslednje vprašanje:«Kakšen vpliv imajo težke kovine na moje zdravje?«.

Težke kovine so dnevni dodatek k prehrani. S hrano jih zaužijemo več kot 90 odstotkov. Glavni vzroki za izpostavljenost »skritim« težkim kovinam so v vsakodnevnem okolju, v vdihanem zraku, zaužiti hrani in vodi, odlaganju odpadkov, zemlji, prašnih delcih. Drugi dejavnik so reke ki po svoji strugi prenašajo težke kovine predvsem v času poplav tudi na področja, kjer prej onesnaženja ni bilo.

V današnjem času ne vemo od kod prihaja hrana in na kakšen način je pridelana. Kakšna gnojila in škropiva so bila vse uporabljena.

V dobi rasti rastline preko koreninskega sistema posledično vsrkavajo vse strupene snovi vključno s težkimi kovinami. Če sledimo prehranjevalni verigi, vidimo da se rastlinojede živali prehranjujejo s takšnimi rastlinami, zato se posledično težke kovine nalagajo tudi v živalih. To pomeni, da smo z uživanjem hrane nevede izpostavljeni težkim kovinam tako preko zelenjave, sadja in hrane živalskega izvora (meso, mleko in mlečni izdelki ter užitna drobovina – jetra).

Dosedanje raziskave kažejo, da težke kovine vstopajo v telo tudi preko dihanja in uživanja. Delovanje težkih kovin kot so arzen, aluminij, železo, niklj, svinc, živo srebro, baker, mangan in organsko vezan cink – povzročajo mnoge poškodbe živčnega sistema.

Rože in metuljčki

Te poškodbe se kažejo na različne načine. S simptomi nevroloških in psihiatričnih motenj (depresija, razdražljivost, nihanje razpoloženja,..), poškodb celične presnove, poškodb imunskega sistema, živčnih celic, pretoka krvi itd. Zaradi znanih učinkov in mehanizmov škodljivega delovanja težkih kovin, so v živilih tudi natančno določene mejne vrednosti. Žal pa še zmeraj ne poznamo natančnih učinkov kombinacije več različnih težkih kovin hkrati in posledic v živem organizmu. Iz dosedanjih raziskav lahko z zagotovostjo trdimo da zelo škodljivo delujejo na človeško telo predvsem v spremenjenem duševnem obnašanju človeka, čustvenem delovanju, mišljenju in na obnašanju. S prebavo velik del telo izloči samo, preko blata in urina, preostanek pa potuje skozi steno prebavil do organskih tkiv.Ta pa jih žal niso sposobna izločiti.

Človeški organizem ima na voljo obrambne mehanizme za popravilo nastalih poškodb. Težke kovine delujejo negativno prav na te mehanizme in blokirajo njihovo delovanje. Tako se njihovo škodljivo delovanje še poveča.

ZeolitNatura, je popolni adsorbent težkih kovin. Zaradi svoje strukture jih ujame in zapre vase ter se skupaj z njimi izloči iz telesa z urinom v 24 urah. Zanimivo je, da je telo sposobno vsrkati le toliko ionov in samo tiste minerale, ki jih potrebuje. Zato ne more priti do predoziranja.

Zaradi sposobnosti nevtralizacije strupenih snovi, ki jo ima ZeolitNatura se v prebavnem traku zmanjša tvorba prostih radikalov. Z jemanjem ZeolitaNatura organizem razbremenimo (delovanje jeter ni več tako obremenjeno), imunski sistem organizma se okrepi, moč telesa se poveča.
Priporočam štiritedensko terapijo z dnevno dozo ene majhne kavne žličke ( 3-5g) en krat dnevno. 

 

Ljudje najmanj pazijo na tisto, kar bi si hoteli najdalj ohraniti: lastno življenje. La BRUYERE

Dora Poglej Valder, univ.dipl.ing.kem.teh,strokovnjakinja za razstrupljanje telesa, vode in zemlje s pomočjo uporabe naravnih mineralov.

Storkovna sodelavka v podjetju Biocin Natura d.o.o., gsm: 040 569 224, www.biocin-natura.com, biocin.slo@gmail.com.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice