VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

SEJMA LOV IN NATURO, ZMAGOVITA HVALNICA NARAVI

»Letošnja sejma LOV in NATURO sta postregla z bogatim programom dogodkov, ki so obeležili lovstvo, ribištvo ter aktivnosti in oddih v naravnem okolju. Vsem tem temam pa je bila skupna osrednja misel in poslanstvo: varstvo narave in naravnega okolja. V to poslanstvo sodi na eni strani skrb za prostoživeče živali v gozdovih, na poljih, rekah in jezerih in za celotno biodiverziteto, po kateri je Slovenija s 25.000 različnimi živalskimi in rastlinskimi vrstami med najbolj bogatimi v Evropi in v svetu. Na drugi strani pa sta oba sejma posvečena ljudem, njihovemu zdravju, zdravemu načinu preživljanja prostega časa in aktivnemu življenju nasploh.

Vsebinsko je letošnji sejem postregel s številnimi novostmi, med katerimi je bila na sejmu LOV v ospredju največja razstava lovskih trofej v zgodovini Slovenije. Na njej je bilo predstavljenih blizu 500 najboljših trofej iz naših lovišč. Na mednarodnem sejmu aktivnosti in oddiha v naravi je kot novost veliko pozitivne pozornosti pritegnila tržnica NATURO s prodajo različnih naravnih prehranskih, rokodelskih in kozmetičnih izdelkov. Prvič pa se je na tem sejmu s tistimi vsebinami, ki jo povezujejo z aktivnostmi civilne sfere, kot so aktivnosti v planinah in s predstavitvami vrhunskih športnikov, ki so zaposleni v njenih vrstah, predstavila Slovenska vojska.

Veliko novosti, strokovnih dogodkov in radoživega stanovskega druženja je prineslo tudi tradicionalno sodelovanje krovnih stanovskih in državnih institucij na obeh sejmih, ki so v Sloveniji nosilke skrbi za sožitje narave s človekom: Lovske zveze Slovenije, Ribiške zveze Slovenije, Zavoda za gozdove Slovenije, Kinološke zveze Slovenije, društev ljubiteljev psov jamarjev, lovskih psov Slovenije ter ptičarjev, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Centra za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma – Racoon ter SVS – Zveze slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, ki je v sodelovanju s Pomurskim sejmom organizirala razstavo starodobnikov »AVTO-MOTO KLASIKA«.
Kot organizatorji smo lahko zadovoljni, da je sta se sejma LOV in NATURO vrasla v čudovito pokrajino ob reki Muri in da dobivata iz ponovitve v ponovitev večjo veljavo tudi v mednarodnem prostoru. To, da je sejemsko dogajanje v treh dneh obiskalo preko 13.000 obiskovalcev iz Slovenije in iz sosednjih držav, kar je največ doslej, nam dokazuje, da so bile te vsebine predstavljene ob pravem času in na pravem mestu.«

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma ob zaključku sejma LOV in NATURO

11129909_825687377505703_8064335917382246197_n

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice