VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

»Ščitnica je generalni direktor vašega metabolizma. Poskrbite, da ostane zdrava.«

Olje FORTUNA VITAE – bučno olje z aktivnim organskim jodom  – je eno izmed največjih svetovnih odkritij v biokemiji, kar priznavajo izmed  vrhunski strokovnjaki iz Univerze v Cambridge-u. Vplivi bučnega olja so koristni za telo, bučno olje je pomemben vir antioksidantov, predvsem vitamina E (tokoferol), ki učinkovito ščiti nenasičene maščobne kisline. Z raziskovalno dejavnostjo na področju biokemije je prof. dr. Ivan Turianici uspelo pomnožiti učinkovitost omenjenih učinkov bučnega olja, kar dokazuje z izdajo patenta na Uradu za industrijsko lastnino republike Slovaške za olje FORTUNA VITAE.

Steklenice olja Fortuna Vitae - bučno olje z aktivnim organskim jodom
Steklenice olja Fortuna Vitae – bučno olje z aktivnim organskim jodom

Olje FORTUNA VITAE je registrirano kot prehransko dopolnilo na Slovaškem in v Sloveniji (2013).

Produkcija ščitničnih hormonov v našem telesu je neposredno odvisna od vnosa nekaterih hranil, ki jih vsebuje olje Fortuna Vitae:

 •  jod: morske alge (nori, arame, wakame, kombu), konzervirane sardine, jajca, vahnja, divji losos, konzervirana tuna, kozice, rakci, školjke, ostrige, jodirana sol (nerafinirana) in ekološki mlečni izdelki (jogurt, kefir, skuta), bučno olje FORTUNA VITAE;
 • selen: brazilski orehi, ekološko meso (govedina, jagnjetina), konzervirane školjke, ostrige in tuna, bučno olje
 • cink: sveže ostrige, brazilski oreščki, jagnjetina (zarebrnica), pekani, grah, mandlji, orehi in sardine, bučno olje;
 • vitamin E: olje žitnih kalčkov ali v obliki prehranskega dopolnila, bučno olje
 • vitamin A: jetra, rdeče – pekoče paprike, zelenolistnata zelenjava (ohrovt, blitva), repa, pesa, zimska buča, melona, papaja, nektarine, bučno olje

Kako sami testirate ali vaša ščitnica deluje pravilno.
Kako sami testirate ali vaša ščitnica deluje pravilno.

 

Večino naštetega najdemo v prehranskem dopolnilu – Bučnem olju FORTUNA VITAE, sestavine in hranilne vrednosti ga uvrščajo na vrh lestvice primernih hranil za normalno delovanje ščitnice in metabolizma.

 

Fortuna Vitae - aktivni organski jod ojača zdravilne učinke antioksidantov in vitamina E v bučnem olju
Fortuna Vitae – aktivni organski jod ojača zdravilne učinke antioksidantov in vitamina E v bučnem olju

Učinki joda v olju Fortuna Vitae:

 • se takoj po zaužitju vsrka v telo, kar zaznamo kot takojšnje izboljšanje počutja,
 • ni vezan na hrano in ga ne moremo predozirati, saj se izloča z urinom,
 • uravnava delovanje ščitnice,
 • omogoča obnavljanje ščitnice in vzdržuje njeno normalno velikost,
 • ustvarja zadostne rezerve joda v telesu,
 • pomaga uravnavati metabolizem,
 • telesu pomaga vzdrževati energijo,
 • nosečnicam omogoča normalno delovanje ščitnice pri zarodku,
 • vpliva na zmanjšanje tudi nekaj drugih bolezenskih stanj, kot so hemoroidi, migrena in ciste na – jajčnikih ter preprečuje rast škodljivih bakterij v črevesju,
 • spodbudno deluje na ves organizem – na prebavni, srčno-žilni in živčni sistem, kosti, mišice, sklepe in kožo,
 • učinkovito pomaga pri osteopeniji in osteoporozi, tudi v najtežjih primerih.

Bolezensko stanje ščitnice preverimo pri tirologu.
Bolezensko stanje ščitnice preverimo pri tirologu.

Bučno olje Fortuna Vitae vsebuje 100% slovensko bučno olje (iz najstarejše slovenske oljarne – Oljarne Fram) in patentirani jod, ki ima poglavitno vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Zakaj je jod tako pomemben za naše življenje?

“Jod je sestavni del (osnovni gradnik) ščitničnega hormona tiroksina. Olje Fortuna Vitae vsebuje bučno olje z dodatkom patentiranega naravnega joda iz rjavih morskih alg. Olje vsebuje kombinacijo polinenasičenih maščobnih kislin, vključno z linolensko kislino ter ključnimi hranilnimi snovmi, ki so bistvenega pomena za zdravje ljudi. Maščobne kisline v bučnem olju so bistvenega pomena, saj so “gradbeni material” za vse celice organov in tkiv (jetra, srce, možgani, žleze z notranjim izločanjem, itd).

Olje Fortuna Vitae je tudi pomemben vir antioksidantov, predvsem vitamina E (tokoferol), katerega naloga je, da ščiti polinenasičene maščobne kisline, zlasti lipoproteinske membrane celic pred preveliko oksidacijo. Olje Fortuna Vitae ščiti telo pred nastajanjem in kopičenjem prostih radikalov, ki poškodujejo celice v tkivu in organih, kar negativno vpliva na razvoj organizma, pospeši proces staranja in nastanek bolezenskih stanj (ateroskleroza, sladkorna bolezen, odpoved jeter, ledvic in nastanek malignih tumorjev). Olje Fortuna Vitae je zaradi vsebnosti nenasičenih maščobnih kislin koristno pri neinfekcijskih vnetjih prostate, debelega črevesa in ostalih bakterijskih vnetjih. Visoka vsebnost cinka v olju ima pozitiven učinek na živčni sistem, lase, nohte in kožo. S temi spoznanji je uspelo prof. dr. Turianici širok spekter raziskovalnega dela znatno razširiti in z aktivnim organskim jodom povečati učinkovitost zdravilnim učinkom bučnega olja, kar dokazuje več patentov na uradu za industrijsko lastnino Slovaške republike.

Ne morete shujšati - uživajte jod.
Ne morete shujšati – uživajte jod.

Prof. dr. Ivan Turianica, človek 21. stoletja.

Prof. dr. Ivan Turianica prihaja iz kraja Uzhgorod v Ukrajini. Svojemu raziskovalnemu delu je na področju biokemije namenil več kot 40 let raziskav, kjer je obravnaval potrebo po jodu, ki je življenjskega pomena.

Eden izmed njegovih največjih uspehov je pridobitev patenta za bučno olje z dodanim aktivnim jodom pod imenom FURTUNA VITAE, ki ni namenjeno samo tistim, ki potrebujejo jod,  ampak je koristno tudi za vzdrževanje zdravja in preprečevanje bolezni (za preventivo). Slavni izrek prof.dr. Turianica, ki se pogosto uporablja še danes: “Kjer je jod, tam je tudi življenje. Kjer je življenje, je treba predvideti tudi jod“. Pomen njegovega znanstvenega dela je razviden iz številnih nagrad in priznanj, ki jih podeljujejo vsaka štiri leta na najbolj prestižni univerzi v kraju Cambridge v Angliji.

Nagrada prof. dr. Turianice - človek 21. stoletja.
Nagrada prof. dr. Turianice – človek 21. stoletja.

Podjetje SCI d.o.o. je ekskluzivni zastopnik olja Fortuna Vitae in nudi stalno podporo svojim strankam. Na podrobna vprašanja v zvezi z uživanjem olja odgovarja dr.Turianica osebno.

Kontakt:

G:   051/715-315

W: www.fortuna-vitae.si

E:  info@fortuna-vitae.si

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice