VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Vitafitko priporoča!!! Razišči, občuti, uživaj!!!

Dobrodošli v destinacijo Rogla-Pohorje, kjer je trava še zelena, potoki bistri in zrak še diši po svežem. Čudovito naravo ter bogastvo kulturne dediščine, obdajajo pristnost in domačnost podeželja, svoj pečat pa dajo prijazni in gostoljubni ljudje, ki z vami delijo del vsakdanjega življenja.


Destinacija Rogla – Pohorje združuje in povezuje Zreče, mesto z odlično ponudbo dobrega počutja, Slovenske Konjice, mesto cvetja in vina, Oplotnico, mesto z edinstvenimi naravnimi zakladi in Vitanje, mesto tradicije in vesoljskih tehnologij.


Zreče
Zreče


Destinacija Rogla-Pohorje je privlačna v vseh letnih časih. Pozimi vas na smučišču Rogla vabijo  odlično pripravljena smučišča in tekaške proge, na katerih se pripravljajo številni domači in tuji športniki.


smučanje v destinaciji Rogla-Pohorje
smučanje v destinaciji Rogla-Pohorje


V drugih letnih časih lahko destinacijo Rogla-Pohorje in njene skrite kotičke spoznavate s kolesom ali peš po številnih kolesarskih in pohodniških poteh, ki vas vodijo skozi bogate pohorske gozdove, cvetoče travnike, rodovitna polja in vinograde. Spoznavate lahko tudi  osnove nordijske hoje, ki je primerna za vse generacije in na vseh ravneh telesne pripravljenosti. Odkrivate lahko tudi številne učne poti, ki se razprostirajo po celotni Dravinjski dolini in Zreškem Pohorju in so namenjene tako raziskovanju naravnih lepot in kulturnih znamenitosti, kot rekreaciji. Podate se lahko po Vodni učni poti v Zrečah, po Zmajčkovi vodni učni poti v Slovenskih Konjicah in po učni poti Oplotniški vintgar v Oplotnici, bolj pogumni pa se lahko odpravite celo na Paški Kozjak, ki se razprostira nad Vitanjem.  V neposredni bližini centra Zreč leži Zreško jezero z urejeno sprehajalno potjo in prijetnimi kotički za športni ribolov. Za vse željne adrenalina je na voljo letno zimsko adrenalinsko sankališče Zlodejevo, ki prav tako ponuja odlično zabavo za vse generacije v vseh letnih časih. Razvajanje v prijetno topli termalni vodi v Zrečah, ob pestrem izboru wellness storitev, vas bo sprostilo, naravna zdravilna klima na Rogli pa napolnila z novo energijo.

raj za kolesarje

raj za kolesarje


Na južni strani Pohorja ne boste uživali le v čudoviti naravi, ampak bomo za vas poskrbeli tudi s številnimi pristnimi kulinaričnimi dobrotami in z odličnimi vini iz okoliških vinorodnih gričev. Na voljo vam je bogata gostinska ponudba v številnih gostiščih, restavracijah, hotelih ter izletniških in turističnih kmetijah, kjer boste vedno odlično jedli po receptih naših babic. Posebnost pa je vsekakor vinska klet Zlati Grič, ki leži sredi vinorodnega območja Škalce nad Slovenskimi Konjicami in je ena tehnološko in arhitektonsko najmodernejših vinskih kleti v tem delu Evrope.


vinska klet Zlati Grič
vinska klet Zlati GričTuristično destinacijo Rogla-Pohorje lahko obiščete kot dnevni obiskovalec in si po vaših željah, organizirano ali individualno, ogledate znamenitosti in lepote naših krajev, priporočamo pa vam, da si za obisk vzamete več kot le en dan, saj boste le tako lahko našli skrivne kotičke in občutili domačnost in pristnost podeželja in njegovih prebivalcev.  Prenočite lahko v katerem od številnih zasebnih apartmajev, na turističnih kmetijah z odlično pohorsko kulinariko, gostiščih s prenočišči ali katerem od udobnih hotelov, ki ponujajo veliko dodatnih storitev za vsak okus.


kulturna dediščina
kulturna dediščina


Zreško Pohorje in celotna Dravinjska dolina se ponaša z izjemnim bogastvom kulturne dediščine. Spoznajte znamenitosti v številnih muzejskih zbirkah in galerijah, cerkvah, gradovih ter spoznajte znane osebnosti, ki so živeli na tem območju. Raziščite naravne in kulturne lepote Zreškega Pohorja in Dravinjske doline ter doživite njihovo neizmerno bogastvo.

VEČ INFORMACIJ:

LTO Rogla-Zreče, GIZ

Turistično informacijski center Zreče

T: 03 759 04 70

tic.zrece.lto@siol.net , www.destinacija-rogla.si

Obiščite nas tudi na facebooku

Skomarska hiša
Skomarska hiša
Ošlakova kovačija
Ošlakova kovačija
Žička kartuzija
Žička kartuzija

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice