VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Prodajalna VitaCare Reformhaus – NOVO v nakupovalnem centru Qlandia Maribor

NOVO! Prodajalna VitaCare v mariborski Qulandiji – pravi mali “eko-supermarket”.

Več arome, več okusa, več zdravja

vitacare1V Mariborski Qlandiji je junija odprl vrata pravi mali ”eko-supermarket”, kjer so na 150 m2 na voljo skoraj vsa živila v ekološki različici. Prodajalna VitaCare je partnerica nemške skupine Reformhaus s preko 100-letno tradicijo delovanja na trgu zdrave prehrane. Izdelki v prodajalni, ki so prednostno ekološke in neuform kakovosti, pokrivajo segment prehrane, dietetike, ekoloških čistil, kozmetike, prehranskih dopolnil ter zdravih pripomočkov za gospodinjstvo.

Na vse večje število bolezni in splošno slabo počutje ima med drugim izredno velik vpliv prav nepravilno in nekakovostno prehranjevanje. Ekološka pridelava surovin podpira ohranjanje narave (čiste vode in zraka, živalskega in rastlinskega sveta, rodovitnosti tal), ščiti naravne življenjske vire in ob tem stremi k čim manjšemu obremenjevanju okolja. Tako pridelava ekoloških surovin, kot tudi njihova predelava v ekološka živila je skrbno in periodično nadzorovana s strani neodvisnih kontrolnih inštitucij. Le izdelki, ki v celoti ustrezajo visokim mednarodnim standardom, si na koncu pridobijo certifikat, ki prinaša oznako EKO, BIO, DEMETER, idr.

bioEkološka živila so pridelana BREZ uporabe PESTICIDOV, NISO GENSKO SPREMENJENA ter so predelana BREZ KEMČINIH DODATKOV in BREZ IONSKEGA OBSEVANJA. Zakonodaja določa, da mora ekološko živilo sestavljati minimalno 95% sestavin s sledljivim ekološkim izvorom ter dovoljuje le 5% dodatkov, ki so lahko izključno naravnega izvora.

neuformŽe preden smo poznali ekološke standarde, se je v Nemčiji razvila organizacija Neuform s prodajalnami za zdravo življenje Reformhaus, ki so že pred 100 leti postavili standarde neuform, ki se po kakovosti lahko merijo z današnjimi EKO standardi. Tudi ti standardi nam še danes zagotavljajo naravne, nepredelane sestavine, odsotnost kakršnih koli dodatkov v manipulacije v predelavi ter »premium« kakovost surovin.

Vrednost ekoloških in kontroliranih neuform živil za kupce

Ekološki izdelki:

  • imajo višjo prehrambeno vrednost (več vitaminov, mineralov, bioaktivnih snovi…),
  • so pridelani in predelani brez uporabe pesticidov, konzervansov, umetnih ojačevalcev okusa, barvil, stabilizatorjev, obsevanja in gensko spremenjenih organizmov,
  • imajo polnejši okus in več naravne arome,
  • imajo višje vsebnosti antioksidantov in drugih hranilnih snovi.

Kdo bi moral uživati ekološko prehrano?

Odgovor je sicer zelo preprost – VSI, takšno bi bilo naše priporočilo.

vitacare2Vsekakor bi se morali prehranjevati z ekološko prehrano predvsem vsi, ki so bolni, nosečnice in otroci v dobi odraščanja. Telo v času bojevanja z boleznijo, v času nosečnosti oz. v času rasti potrebuje maksimalen zalogaj hranilnih snovi, ki jih bo z lahkoto vsrkalo in porabilo. Zadnje, kar je v takšnih obdobjih priporočljivo, je dodatno obremenjevanje delovanja organizma s pesticidi in hrano, ki jo organizem težko predela in izkoristi.

Več informacij:

www.pharmacare.si

www.vitacare.si

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice