VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Prehranjujte se BIO

Zakaj je prehranjevanje z bio izdelki tako priporočljivo? Bio izdelki vsebujejo več hranilnih in zaščitnih snovi kot živila, ki niso ekološko pridelana, ne obremenjujejo telesa s pesticidi in dodatki, poleg tega pa so še odličnega okusa. V okusu pridelkov iz bioloških kmetij se namreč združi najboljše, kar daje neokrnjena narava.

Zelo pomemben vidik je tudi varovanje narave. Med vsemi oblikami obdelovanja zemlje je namreč biološki način najbolj prijazen do okolja. Biološko kmetovanje je način trajnostnega kmetovanja s posebnim poudarkom na ohranjanju rodovitnosti tal. Vključuje celostno razumevanje življenjskega okolja in spoštovanje narave.

Gojiti oz. jesti ekološko hrano pa pomeni tudi manj kemikalij, saj veliki pridelovalci škropijo pridelek z raznimi sredstvi, ki pa niso nevarna le za škodljivce, ampak so nevarna vsem živim organizmom. Zato, s tem ko uživamo ne ekološko pridelano hrano, z njo uživamo tudi razne strupe, ki se nabirajo v našem telesu.

Organska hrana pa je sama po sebi tudi veliko bolj okusna. To je seveda težko dokazljivo v laboratorijih, vendar pa že enostaven preizkus z zavezanimi očmi daje očitne rezultate. Organska hrana, ker raste počasneje, razvije tudi več substanc, ki ji dajejo močnejši in boljši okus. Pa tudi samo okolje, v katerem rastejo ti pridelki je veliko boljše, saj kmetje gojijo zelenjavo na okolju prijazen način.

Torej, imate dovolj razlogov zakaj je organsko pridelana hrana boljša? Če ste vi ali vaši prijatelji še vedno skeptični, je najbolje, da se prepričate na lastne oči.

vir: http://www.bodieko.si/tag/bio-hrana

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice