VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Prehranjujmo se zdravo 1 del

Kaj je dandanes sploh še zdravo? Nekaj drži kot pribito. V trgovinah plačujemo, da nas zastrupljajo s hrano. Zastrupljajo nas počasi, a učinkovito. Redki so prehrambeni  izdelki, ki ne vsebujejo zloglasnih E-jev in ostalih škodljivih dodatkov.

Ironija je v tem, da svet pesti najhujša lakota v zgodovini istočasno pa se ukvarjamo z problemom debelosti. Vsak tretji otrok na svetu je predebel – to je dejstvo. Največji hec pa je v tem, da ti predebeli ljudje največkrat prihajajo iz najrevnejšega sloja družbene lestvice.

Malce sem brskal po spletu in našel knjigo Shujšajmo skupaj v kateri avtorica na preprost način razloži kako se je s težavo spopadla sama.

Vse več je podjetij, ki so začele proizvajati bio in eko izdelke.  Pred kratkim me je prav prijetno presenetilo dejstvo, da so v Sloveniji na prodajnih policah ekološki mlečni izdelki. Mlekarna Krepko je specializirana za proizvodnjo tradicionalnega kefirja iz kefirnih zrn, poleg tega imajo izdelki Krepko pomembno dodano vrednost, saj so nehomogenizirani in izdelani iz slovenskega ekološkega mleka.

Zelo zanimivo je tudi, da se ljudje glede prehrambenih navad  vračamo k babičini kuhinji in v naš jedilnik vse bolj uvrščamo tudi semena. Chia semena so npr. vsestransko uporabna in blagodejno vplivajo na naše telo.

Tudi ekološke kmetije rastejo kot gobe po dežju, kar je zopet zelo pohvalno, njihovi izdelki pa za spremembo imajo okus. Kolikokrat ste že kupili npr. solato ali meso brez okusa?

In ko smo že ravno pri mesu ne morem mimo dejstva da se vse več ljudi odloča za obisk vegetarijanske restavracije. Kar je zopet  pohvalno. Končno postajamo prava evropska država in nismo več le ena izmed zvezdic na zastavi.


komentarjev

 • Zdravi prehrani sama že kar nekaj časa posvečam veliko pozornost. Prebrala sem ogromno literature, dosti stvari poizkusila v praksi, a ni vse zravo kar je dobra reklama.
  Knjiga shujsajmo skupaj me nikoli ni navdušila, verjetno pa je komu tudi pomagala na poti v boju s kilogrami.
  Verjamem in sem prepričana, da je potrebno pri uživanju hrane poslušati svoje telo, za zdrav način življenja pa je potrebno tudi gibanje.
  Super članek, ki ti da misliti 🙂

 • kar sama smatram pod zdravo prehrano, upoštevam že osem let. vse kar lahko rečem, je to: počutim se glede na svoja leta odlično, izgledam pa, po moževih besedah sodeč, tudi dobro.
  pri prehrani pa najraje vzamem, kar dobim od staršev, ker vem, kako zelenjavo pridelujejo.
  vsekakor pa, pisec članka, kar tako naprej, odlični ste.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice