VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Povezovanje brez meja

Zdravje je skupno vsem. Zdravje je vrednota, ki jo opazimo komaj, ko zbolimo. Šele takrat se zavedamo, kaj pomeni biti zdrav. Zdravje ne pozna meja, spola ali nacionalnosti, “upošteva” pa zdravo in aktivno življenje ter pozitivno naravnanost.

V mariborskem trgovskem centru Qlandia organiziramo turistično-izobraževalno ter aktivno-promocijsko prireditev s humanitarno noto, v soboto, dne 23.novembra 2013, med 09:00 in 19.00 uro. Pester in zanimiv program se bo odvijal na odru in tudi po ostalih kotičkih TC Qlandia Maribor. Ogledali si boste lahko plesne in pevske nastope, brezplačno si boste lahko izmerili nivo sladkorja v krvi, preizkusili svoje ročne spretnosti na ustvarjalnih delavnicah ter si priborili nagrade v naši nagradni igri “Zadeni v koš”. Med 14.00 in 16.00 uro pa bomo organizirali čajanko se družili in povezovali.

 

naslovna
20. Vitafit prireditev.

 

Nastopili bodo: Gorički Lajkoši, Twirling in mažoretni klub Pet elementov, Hiša Zahir, Orientalske plesalke Svit Radosti, Smaragdne oči, Habibah, Sladki datelj, plesalki Edita Čerče in Silva Krsnik, Center eksperimentov Maribor, KUD PLESNA DELAVNICA ZAHIR – v sklopu katere se predstavljajo -MINI ORIENTALKE – OTROŠKA PLESNA SKUPINA, TEČAJNICE (začetnice in nadaljevalna skupina) pod vodstvom Ksenije Visket in pa učiteljica flamenka ŽIVA HERIČKO ČERČEK, pevki Patricija in Nastja, Plesna dimenzija, Nejko in Timika zabavni show…

 

Gorički Lajkoši bodo nastopili ob 13.00 uri.
Gorički Lajkoši bodo nastopili ob 13.00 uri

 

 

Orientalski ples z Edito Čerče ima mnoge pozitivne učinke.

Rekreativne plesne navdušenke lahko vzpodbujajo skozi orientalski ples svojo prožnost, kondicijo in mičnost. Druženje ob plesu, posvečanje umetnosti in energetsko delo pozitivno vpliva na vse nivojih. Učinek je čudovit.

S skupinami »Sladki datelj«, »Svit radosti«, »Smaragdne oči- Ojun al zomorron«, »Saiedeh« v katerih je veselje prešlo na ljubiteljsko raven, Edita Čerče ustvarja plesne predstave ( Potovanje morskih deklic, gRAJSKE dame, Skozi tančice modrosti pravljic, Vzhodni veter…), ki so jih predstavile navdušenemu občinstvu v mnogih krajih Slovenije. To se dogaja v sodelovanju z različnimi društvi: društvo SENA, Plesna izba Maribor, Onkološko društvo Slovenija ter Rozana in ob raznolikih priložnostih; festival Lent, Vuzeniški dnevi, Občinski praznik Rače, Neretvanske vedrine (BiH), humanitarne prireditve, idr. Ga. Silva Krsnik pogosto pomaga pri organizaciji in nastopih.

Če želite več zvedeti o tem, lahko najdete več informacij na Facebook strani in spletnih straneh: www.plesnaizba.si, www.trancedance.si

 

Edita Čerče in Svit radosti.
Edita Čerče in Svit radosti.

 

Plesna skupina Habibah, Društvo za gibanje in zdravo življenje HABIBAH

Naši začetki segajo v leto 2010, ko smo se enkrat tedensko na vajah orientalskega plesa začele srečevati dekleta oziroma ženske različnih starosti. Tiste najbolj vztrajne smo se v lanskem v lanskem letu odločile, da ustanovimo tudi svoje društvo, to je Društvo za gibanje in zdravo življenje HABIBAH, saj bomo le tako dopolnjevale in širile skupen hobi – orientalski ples. Trenutno štejemo 9 članic.

Skozi orientalski ples duhovno povezujemo glavo in telo, razum in podzavest. Poudarjamo nežnost, čutnost, milino, pa tudi odločnost in lepoto ženske. Orientalski ples omogoča popolno dojemanje same sebe, svojega telesa in duše.

Habibe, kot si rade rečemo same, ne druži le veselje do orientalskega plesa, ampak smo preko tedenskega druženja postale tudi iskrene prijateljice, ki znamo druga drugi zaupati, ne le to, kaj katero skrbi, ampak se znamo srčno veseliti vsakodnevnih radosti življenja.

Naša učiteljica in koreografinja je Ljiljana Žnidarič, s katero smo pripravili že nekaj plesnih projektov. Ljiljana goji ljubezen do plesa že od malih nog, saj je, kot deklica obiskovala klasično baletno šolo v Mariboru. V osnovni šoli se je vključevala v šolske plesne aktivnosti. Pred osmimi leti pa se je dokončno zaljubila v orientalski ples, brez katerega si ne zna več prestavljati življenja.

 

Plesna skupina Habbibah.
Plesna skupina Habbibah.

 

Center eksperimentov Maribor bo ponovno poskrbel za nepozabno doživetje!

Center eksperimentov Maribor v sodelovanju z Etiko d.o.o. in TC Qlandia Maribor, v okviru prireditve Povezovanje brez meja, v soboto, 23.11.2013, vabi otroke, mlade, starše in druge obiskovalce, mlade po srcu, da se nam pridružijo v eksperimentalnem kotičku in preizkusijo posamezne mobilne eksperimente iz stalne zbirke eksperimentov in projekta EXP-ERT 2020 ter se udeležijo eksperimentalnih delavnic s področja fizike, biologije in kemije. Demonstratorji Centra eksperimentov Maribor vas vabijo, da skupaj z njimi preživite zabavno eksperimentalno soboto.

Se vidimo v Qlandii v Mariboru! Obeta se nam nepozabno eksperimentiranje!

cem
»Eksperimentiranje« v Qlandii Maribor

 

Hiša Zahir

 “Ko se pojavi vprašnje orientalskega plesa v Mariboru potem je sigurno odgovor HIŠA ZAHIR, v kateri že 5 let deluje društvo KUD PLESNA DELAVNICA ZAHIR. Pod vodstvom Ksenije Visket. Plesalka, ki vsako leto v Sloveniji organizira in gosti največe zvezde orientalskega plesa. Že 12 let ji je orientalski ples pot v življenju, ki ji sledi in uspešno prenaša svoje bogato znanje na nove generacije plesalk.”

V okviru prireditve bo potekala humanitarna akcija Daj naprej…in podari Sonce.

 

Daj naprej...in podari Sonce.
Daj naprej…in podari Sonce.

 

 Z nami bodo še…

Turistična društva, člani zvez s svojim delovanjem izpopolnjujejo turistično ponudbo svojega kraja, odkrivajo skoraj pozabljene znamenitosti in običaje, ter s prireditvami poskrbijo, da je naša skupna turistična ponudba iz dneva v dan bolj privlačna za izletnike in druge obiskovalce.

 

Organizatorja: TC Qlandia Maribor in Etika d.o.o.

Pokrovitelj: Ekosen d.o.o.

 

logota_ekosen

 

 

 

 

Razstavljalci: Simps’S, Zepter Slovenica d.o.o., Red PowerBiocin Natura, Brikos,  Turistična kmetija Sirk, VK Goriška Brda z.o.o., center Sayonira,Zavod IHM Celje

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice