VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Postanite član Literarne hiše v Mariboru

Kulturno Mariborska literarna družba obstaja 15 let. V tem času smo uspeli ustanoviti svojo založbo, v kateri smo izdali skoraj 300 knjig. Oblikovali smo 1. slovensko on line literarno revijo Locutio, v kateri že vrsto let objavljajo prispevke tako domači kot tuji literati. Vseskozi nudimo brezplačne literarne delavnice starejšim in mlajšim avtorjem, ki jim pomagamo organizirati literarne večere in jih promovirati javnosti.

 

Člani Literarne hiše v Mariboru

 

Pred petimi leti smo odprli na Lentu, na Vojašniški ul. 12 vrata Literarne hiše. Literarno hišo imajo vsa večja mesta (Dunaj, Zagreb, Gradec, Beograd…). V našem mestu pa je žal tudi edina točka, kjer se lahko odvijajo literarni večeri kot osnovna dejavnost. V letošnjem letu smo našemu mestu ponudili več kot 200 brezplačnih prireditev. Literarno zatočišče je prepoznavno, imamo publiko, ki nas rada obiskuje. Navezali pa smo stike in podpisali dogovore o sodelovanju z mnogimi kulturnimi društvi, ki predstavljajo naše avtorje v tujini in mi njihove pri nas.

Literarna hiša za naše mesto predstavlja pospeševanje kulturnega udejstvovanja občanov, povezavo med kulturnimi društvi, organizacijo kulturnih prireditev domačih izvajalcev doma in v tujini, zaščito, ohranjanje in promocija kulturnih dosežkov, gostovanja skupin in posameznikov pri nas, obujanje in ohranjanje starih besedil in avtorjev, prirejanje razstav in razgovorov z ustvarjalci prizadevanja za ureditev prostora za prireditve – dvorane, prenos tradicije in kulturnih vrednot na mlade.

Za svoje delovanje in zastavljene cilje potrebujemo sredstva, ki pa sta jih država in občina za prihodnje leto močno okrnili. Vsakršne pomoči z vaše strani bomo veseli in vam bomo hvaležni. Tudi z vašo pomočjo bo imela literatura svoj dom v našem mestu. In ne pozabite – naše geslo je: »Literatura pripada vsem.«

Lahko se odločite tudi za skupinsko članstvo v društvu za Literarno hišo Maribor in prispevate članarino v višini 100,00 EUR. Lahko ste tudi pokrovitelji nastopov posamičnih avtorjev ali skupin v Literarni hiši, lahko date svoj prispevek v obliki storitve ali blaga.

Veseli bomo vsakega vašega sodelovanja. V primeru, da se odločite za podporo Literarni hiši, vas bo obiskala naša sodelavka Nataša Švikart Žumer (068-169-811) in se dogovorila o obliki sodelovanja. Članarino lahko nakažete na transakcijski račun: 0451 5000 0704 825

V zameno vam zagotavljamo vam logo na steni s podporniki in tudi druge oblike označevanja sodelovanja.

V želji za sodelovanjem vas lepo pozdravljamo!

Predsednik KD Mariborska literarna družba

Marjan Pungartnik

 

 

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice