VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Poslovni pogovor

Vsi hodimo na poslovne pogovore, ampak a resnično vemo kaj so in kako potekajo? Na fitpodjetniku Vam bomo olajšali in predstavili, kako potekajo poslovni pogovori. Danes Vam predstavljamo razliko med zasebnim in poslovnim pogovorom.


poslovni sestanek
poslovni sestanek

Ljudje smo družabna bitja, zato se tudi veliko pogovarjamo in iz tega so posledično nastala zasebni in poslovni pogovor.

Na poslovni pogovor se odpravimo k stranki s katero želimo doseči poslovni cilj. Z nekaterimi se dogovarjamo o sodelovanju, včasih določamo strategije,  ustanavljamo podjetja, občasno samo iščemo načine skupnega delovanja. Z udeleženci poslovnega pogovora se sporazuevajo zato, da bi med seboj izmenjali mnenja in stališča.

Poslovni pogovor lahko v današnjem času poteka tudi preko različnih telekomunikacijskih sredstev: telefoni, mobilna socialna omrežja in  tudi računalniških programov kot je npr. skype.

Med sebojkomuniciramo tako besedno kakor tudi nebesedno. Nekateri pravijo, da je nebesedno komuniciranje pomembnejše od besednega.

Poslovni pogovor je tako rekoč osnova poslovnega sporazumevanja, saj je temeljza druge oblike poslovnega komuniciranja, kot so na primer poslovni sestanki, predstavtve, poslovna pogajanja, svetovanja,… (Možina, 1995, str.115)

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice