VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Pomagajmo po svojih močeh!!!

Lenart Skuk iz Topola pri Begunjah bo v letošnjem letu dopolnil 7 let in hodi v 1. razred naše šole. Rodil se je z DUCHENNOVO MIŠIČNO DISTROFIJO, najtežjo obliko mišične distrofije, za katero je značilno postopno in nezadržno propadanje mišičnih vlaken. Otroci s to boleznijo hitro izgubijo sposobnost hoje, v glavnem pred dvanajstim letom starosti, pogoste pa so tudi sekundarne posledice mišične oslabelosti, kot so skolioza, kontrakture, srčna prizadetost in težave z dihanjem. Zdravila za zdravljenje Duchennove mišične distrofije še ni.

Lenart Skuk
Lenart Skuk

V zadnjem času je moč zaslediti uspešne rezultate terapije, ki bi Lenartu lahko olajšala in podaljšala življenje. Terapijo, imenovano STV/VECTTOR TREATMENT, izvaja Dr. Donald Rhodes, ki deluje na kliniki South of Texas Innovative Medicine Clinic v mestu Corpus Christi v Teksasu. Pri svojem delu uporablja  napravo, ki z električnimi dražljaji stimulira živčevje in s tem delno povrne mišično moč. Ker Lenartu želimo le najboljše, bi mu radi omogočili tovrstno zdravljenje. To pomeni, da bi moral odpotovati v Teksas, tam opraviti pregled, najmanj pet zaporednih dni opravljati po dve terapiji dnevno in kupiti napravo, da bi lahko z zdravljenjem nadaljeval tudi doma. Skupaj z namestitvijo bi za to potreboval okoli 12.000 €. Poleg tega bo Lenart v bližnji prihodnosti potreboval še električni voziček in kombi za njegovo prevažanje.

električni voziček
električni voziček

Na OŠ »Jožeta Krajca« Rakek smo se odločili, da bomo letošnji izkupiček dobrodelnega koncerta Željam naproti namenili Lenartu in njegovi družini, saj jim hočemo omogočiti lažje življenje in jim podaljšati skupen čas. Ker s tem ne bomo zbrali dovolj sredstev, se s prošnjo za prostovoljno finančno pomoč obračamo tudi na vas. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi Lenartu zagotovili boljše življenje.

Dobrodelni koncert
Dobrodelni koncert

V ta namen sta odprta sledeča tekoča računa:

Pravne osebe:

ŽUPNIJSKA KARITAS – Sv. Vid, Sveti Vid 8, 1380 Cerknica

davčna številka 66914388, ki jo zastopa Brane Zadnik

TRR številka SI56 0311 5100 0247 263, odprt pri SKB BANKI, d. d., poslovalnica Cerknica

koda CHAR, namen humanitarni prispevek

sklic 00 11042005

Fizične osebe lahko manjše zneske nakažejo na osebni račun, ki je odprt v humanitarne namene, in sicer:

Lenart Skuk, Topol pri Begunjah 10, 1382 Begunje pri Cerknici

TTR številka (IBAN) SI56 0202 9365 3103 328, odprt pri NLB, d. d., poslovalnica Cerknica

koda namena CHAR, namen humanitarni prispevek

referenca/sklic SI00 11042005

ZA VSE VAŠE PROSTOVOLJNE PRISPEVKE IN ZAUPANJE SE VAM ISKRENO ZAHVALJUJEMO.

Za dodatne informacije lahko pokličete ravnateljico Osnovne šole “Jožeta Krajca” Rakek, mag. Anito Ivančič (040 206 920).

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice