VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Zrelost otroka za vstop v šolo, okrogla miza 14.1.

Starši se kar nekajkrat v življenju znajdemo v situaciji, ko moramo sprejeti kompleksne odločitve o prihodnosti našega otroka. Poleg javne šole imamo v Sloveniji trenutno pet zasebnih šol z javno veljavnim programom. Imamo pa že več kot 40 zasebnih vrtcev s preko 2000 otrok. Mnogim staršem se poraja vprašanje: “Je moj otrok opremljen z znanji in s sposobnostmi, da se bo lahko vklopil v javno ali katerokoli drugo šolo brez težav?”

SLIKA_1

Temeljno vprašanje te okrogle mize oziroma večine naših staršev je: “Kdaj je moj otrok ustrezno usposobljen/zrel za vključitev v šolo?”

Starši imamo neskončno radi svoje otroke, zato je eden izmed pomembnejših ciljev vključitev otroka v šolo brez večjih težav. Še težji pa postane naš šolski vsakdan, ko gledamo svojega otroka pod pritiskom, nemotiviranega, prestrašenega, z občutki neuspešnosti, nemoči in nesprejetosti itd.
Kaj so naloge vrtca in kaj so naloge šole, da bo uvajanje in prehod otrok iz enega sistema v drugega potekal manj stresno in bo zagotavljal pedagoški proces z radostnimi, ustvarjalnimi in učenja željnimi otroki?
Vabilo_okrogla_miza_Zrelost otroka za šolo
Do novih spoznanj nam bodo pomagali gostje:

* Vera Grobelšek, učiteljica razrednega pouka z opravljeno waldorfsko specializacijo, 15 let delovnih izkušenj v javni šoli in 20 let delovnih izkušenj v waldorski šoli v Ljubljani;

* mag. France Prosnik, klinični psiholog in pedagog ter svetovalec na področju pedagoške in socialne prakse, dolgoletni direktor Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor;

* Viktorija Kovačič, ustanoviteljica Inštituta Sofijin Izvir Maribor;

* Martin Baker, Waldorfski učitelj z dolgoletno prakso na Michael Hall Waldorf School v Angliji in vodilni strokovnjak na področju bothmer gimnastike na svetu;

* Polona Tertinek Brlič, učiteljica razrednega pouka na javni osnovni šoli;

* Majda Gorjup, mama z izkušnjo prehoda otroka iz waldorfskega vrtca v javno šolo in učiteljica;

* Chris Wherry, oče z izkušnjo prehoda dveh hčera iz waldorfskega vrtca v waldorfsko šolo in moderator angleškega programa na radiu.

Dogodek bo povezovala ga. Zdenka Križanič, dolgoletna pedagoška delavka, učiteljica, velika zagovornica razvoja pozitivnega potenciala pri otrocih in podpredsednica Dobrodelnega združenja Koraki za korakce. Manca Biber Večerin bo prevajalka na okrogli mizi.

Prijazno vabljeni starši majhnih otrok, vzgojitelji, učitelji in drugi pedagoški delavci ter vsi, ki vas tematika zanima. Dogodek, ki ga nikakor ni za zamuditi.

Okrogla_miza_Zrelost otroka za šolo_obvestilo za medije-1Okrogla_miza_Zrelost otroka za šolo_obvestilo za medije-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

 

.

.

.

.

 

.

.

.

.

 

 

 

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vstop je prost. 

Veseli bomo vaše družbe.

Sveže informacije lahk o spremljate tudi na facabook dogodku

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice