VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Odpravite z vlago in plesnijo za vedno!

(oglasno sporočilo)  Ali si lahko predstavljate, da živite v stanovanju, kjer ni dovolj zraka, kjer se v vogalih pojavlja odvečna vlaga in kjer vas v vstopu v vaš dom preseneti neprijeten vonj po zatohlosti?

Lunos d.o.o. je podjetje, ki ponuja inovativne, učinkovite in preverjene sisteme, ki zagotavljajo varno, ekonomično in zdravo kulturo bivanja. Trenutno je naš najboljši in najbolje prodajan proizvod prezračevalni sitem LUNOS, ki odpira povsem nove dimenzije v kulturo bivanja.

Sejem Green _ oglas

Kako se slabo prezračevanje odraža na počutju stanovalcev?

V prostorih je ob slabem prezračevanju zaznati »gost« in zatohel zrak, neredko pa se v vogalih izpostavljenih prostorov že nabira vlaga ali opazimo madeže od plesni. Štiričlanska družina, ob normalnem življenju, vnaša v prostor dnevno za 10 litrov vlage. Vlago v prostor vnašamo z dihanjem, znojenjem, kuhanjem, pranjem in tuširanjem. S tem se ustvarjajo dobri pogoji za razvoj plesni in pršic, ki so dokazano najbolj nevarni povzročitelji bolezni diha. Vse to se odraža na slabem počutju, pogostih glavobolih, nerazpoloženju, slabi koncentraciji in pogostejših prehladih.

Vgradnja prezračevalnega sistema v že vseljena stanovanja. Naknadno vgrajevanje prezračevanja je bilo do nedavnega zahtevno in drago. Sedaj pa je tudi na slovenskem trgu zelo enostavno trajno rešiti problem z vgradnjo decentraliziranega rekuperacijskega prezračevalnega sistemoma, ki velja za učinkovito, kvalitetno, estetsko, energetsko varčno, enostavno, trajno, ter cenovno ugodno rešitev prezračevanja bivalnih prostorov.

Delovanje prezračevalnega sistema:

Odvodne enote (ventilatorske enote) namestimo v prostore, kjer je koncentracija vlage najvišja oz. je zrak najbolj izrabljen. Od tam se izrabljen zrak prenese v prezračevalne jaške ali navzven. S tem ustvarimo pogoje (podtlak), ki omogočijo, da skozi dovodne enote priteka svež in čist zrak. Brez prepiha, brez toplotnih izgub, neslišno in enakomerno. Sistem lahko vsebuje tudi zaščito pred cvetnim prahom, kar je še posebno pomembno za alergike.

Odločite se lahko tudi za sistem z vračanjem toplote z rekuperacijo

Od nedavnega so na trgu tudi sistemi z vračanjem toplote, ki jih je mogoče vgraditi v obstoječe objekte brez posebnih gradbenih posegov. Delujejo na principu toplotnega izmenjevalnika z izkoristkom nad 90%. Tako je mogoče tudi starejšo hišo spremeniti v pasivni ali nizkoenergetski objekt.  Rekuperacijski elementi z vračanjem toplotepa so subvencionirani s strani Eko sklada RS, ki vam ob vgradnji takšnega sistema nudijo 25% subvencijo.

Milan Kuster, univ.dipl.ing grad

Spletna stran: www.lunos.si

Obišèite nas v B dvorani ( Stebrna dvorana)

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice