VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

NE DOVOLITE, DA BI VAM UHAJANJE URINA ZMOTILO ŽIVLJENJE

Uhajanje urina je pogost pojav.

14 odstotkov žensk po 35. letu je v zadnjih 12 mesecih prizadelo uhajanje urina. Kljub temu, da je uhajanje urina tako razširjen pojav, je žal še vedno tabu tema. Občutek sramu, molk in skrivanje težave  je razlog, da veliko ljudi ne  poišče ustreznega nasveta in prave pomoči.

Urin uhaja zaradi različnih razlogov, najpogosteje zaradi oslabljenih mišic medeničnega dna.  Do težav z medeničnim dnom prihaja zaradi  prevelike telesne teže, napornega fizičnega dela, kašljanja, težkih porodov in nosečnosti,… Stanje se dodatno poslabša zaradi menopavze, ker telo proizvaja manj hormona estrogena.

48 – letna gospa, katero so težave z uhajanjem urina začele pestiti po drugem porodu nam je zaupala:  »Moje težave z uhajanjem urina so se začele po drugem porodu in so se povečale z prehodom v obdobje menopavze. Težko sem tekla na avtobus, se smejala ali dvignila malce težji predmet,  ne da bi mi ušlo nekaj kapljic urina. Teh nekaj kapljic bi mi lahko preprečilo, da bi bila v svojem življenju svobodna in sproščena.   Začela sem z vajami za krepitev medeničnega dna  in uporabljati predloge, ki so namenjene tem specifičnim težavam – uhajanju urina. Odkar izvajam vaje za krepitev medeničnega dna in uporabljam pravilne predloge imam svoje življenje spet pod kontrolo.«

Takšne težave, kot jih navaja naša gospa, lahko krojijo življensko pot mnogih ljudi. Danes znamo ustrezno zmanjšati težave, ne da bi zmanjševali kvaliteto življenja:

1.  Redno izvajanje vaj za krepitev mišic medeničnega dna. Vaje ponavljamo dvakrat na dan po pet minut. Rezultat bo viden v 4 – 6 mesecih.

2.  Uporaba izdelkov, namenjenih lajšanju težav pri inkontinenci.

3.   Pitja tekočin se NE sme omejevati, omeji se pitje alkoholnih pijač in kave.

Živeti naprej tako,  kot smo tega vajeni pa nam omogočajo tudi Tena Pants, hlačke, ki nam dajejo občutek popolne varnosti in obenem udobje bombažnega spodnjega perila. So skoraj nevidne. Počutili se boste varno, ker preprečujejo nastajanje neprijetnega vonja in vsako kapljico urina spremenijo v gel,  udobno, ker dihajo in so na otip kot bombaž ter  diskretno, ker so izredno tanke.

 

Tena Pants
Tena Pants

 

Zadovoljni uporabniki o Tena Pants:

1. »Zelo udobne za nošenje. Imela sem občutek, da nosim svoje bombažne spodnje hlačke. V bistvu so tako udobne in diskretne, da sem pozabila na njih…«

2. »Hlačke mi nudijo popoln občutek svobode in varnosti. Ostanejo na mestu tudi med aerobiko in kolesarjenjem. Počutila sem se samozavestno kot v letih, ko težav z uhajanjem urina še nisem poznala. »

Inkontinenca ni več tabu, je pa težava s katero se sooča veliko ljudi. Zahteva  veliko osebne discipline, poznavanja problema ter  poznavanja metod in pripomočkov za lajšanje težav. Predvsem pa moramo verjeti, da svoje življenje lahko krojimo sami.

 

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice