VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Namig za današnji zajtrk

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, ki vam bo dal energijo za optimalno koncentracijo pri delu, boljšo učinkovitost in kakovosten trening zjutraj ali popoldne.

Zajtrk je prvi obrok po postu, ki ga imamo med spanjem. Pregovor, ki pravi, da prazna vreča ne stoji pokonci, lahko samo potrdimo. Za vsak še tako prepričljiv izgovor, da ga preskočite, obstaja dober razlog, da ga pojeste.

Čas, ki ga vsako jutro porabite za to, da posta­vite vsak las na nje­govo mesto, lahko izra­bite bolje, pred­vsem pa korist­neje: poje­ste zaj­trk. Brez sramu lahko pri­znate, da mamin rek drži: zaj­trk je naj­po­memb­nejši obrok dneva.

Namig za današnji zajtrk:

Borovničev napitek in opečen kruh s sirom

Čas pri­prave: 4 minute

  • 2 rezini gra­ham kruha
  • pol sko­de­lice hrus­tlja­vih žit­nih kos­mi­čev (izbe­rite tiste, ki imajo več belja­ko­vin in so slad­kani le z medom)
  • 2, 5 dcl mleka z malo maš­čobe
  • 1 sko­de­lica zamrz­nje­nih borov­nic
  • 1 rezina (30 g) tri­če­trt­mast­nega sira

Kruh dajte v ope­kač. Kos­miče, mleko in borov­nice v mešal­niku zme­šajte v homo­gen napi­tek. Med rezini toplega kruha pol­ožite rezino sira in send­vič v mikro­va­lovni pečici (funk­cija gril) segre­vajte 15 sekund. Dobil bo okus, kot bi ga spe­kli na žaru.


Pred­no­sti: Sir in mleko v tem zaj­trku sta nujno potrebna za grad­njo in obnovo mišic. Kruh iz celega zrna in žita, ki so v kos­mi­čih, pomaga zni­že­vati hole­ste­rol, mine­rali iz mleka in sira pa poskr­bijo, da krvni tlak ostaja v nor­mal­nih mejah.

Pa dober tek

komentar

  • Bravo….dober zajtrk in koristen namig….mmmm…le kaj bo jutri?

    Vsekakor pa pohvale vreden namig…bilo bi lepo vsak dan prebrati kaj novega….za vsak okus se nekaj najde…
    hvala Vam

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice