VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Namig za današnji zajtrk

Zjutraj jejte kot kralj, opoldne kot meščan, zvečer kot berač
Vaše telo se na večurno prekinitev med vnosi hrane odziva z upočasnitvijo presnove. Ko pojeste zajtrk, se skupaj z vami zbudi vaša presnova in “motor”, ki uničuje kalorije, se lahko zažene. Raziskave kažejo, da imajo ljudje, ki redno jedo zajtrk, več možnosti, da bodo izgubili odvečno težo in ostali vitki. Če preskočite zajtrk, ste do kosila tako lačni, da bi lahko pojedli vola! In včasih tudi ga, kajne? Še posebej koristno naj bi bilo jutranje uživanje žitaric, ki vsebujejo vlaknine.

Z zajtrkom se zbudimo, zato se ljudje, ki jedo zajtrk, pri preizkusih bolje odrežejo od zaspancev. Lačni otroci so v šoli brezvoljni, nezavzeti in razdražljivi, ko se spopadajo s težkimi nalogami. Zajtrk je ključen, tudi za odrasle, ki se s podobnimi (ali težjimi) izzivi spoprijemajo v službi. Zato vam danes priporočamo za zajtrk navadni jogurt z žitaricami in svežim sadjem.

Jogurt z žitaricami in svežim sadjem

Čas priprave 3 minute

  • 3 dcl jogurta brez maščob
  • Sveže sadje po izbiri
  • ½ skodelice žitaric po izbiri

V skodelico natresite žitarice in sveže sadje (banano, jabolko, ananas, jagode-lahko tudi vse skupaj), ki ste ga predhodno dobro oprali in narezali na majhne koščke, ter jogurt. Vse skupaj dobro premešamo in okusni zajtrk je že na mizi.

Uspešen začetek novega tedna Vam želi ekipa Vitafit-a

komentar

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice