VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Najboljši welneški centri v Sloveniji

ZNANI SO NAJBOLJŠI WELNEŠKI CENTRI V SLOVENIJI

naj-wellness_20092

Obvestilo za javnost

ZNANI SO NAJBOLJŠI WELNEŠKI CENTRI PRI NAS

Ptuj, 20. maj 2009

S podelitvijo plaket in kristalnih skulptur se je v rimskem slogu, v Klubu Gemina XIII v Termah Ptuj, danes zaključil izbor »Naj wellness 2008/2009«. Po mnenju javnosti so bili v treh kategorijah najboljši oziroma so med obiskovalci najbolj priljubljeni: Wellness Vodnega mesta Atlantis, Spa Armonija iz Term Olimia ter Wellness Spa center Wellness parka Laško. Prvič je slovenske welneške centre ocenila tudi posebna strokovna komisija. Najboljšo oceno pa je namenila Sunny Studiu iz Ljubljane, Wellness centru Živa iz Bleda ter Wellness centru Balnea iz Dolenjskih toplic.

Potem ko je prvi izbor »Naj wellness« lani naletel na dober odziv tako med obiskovalci kot tudi med samimi welneškimi centri, so se v redakciji radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odločili, da z izborom nadaljujejo. Ob koncu lanskega poletja so tako začeli obiskovati slovenske welneške centre in jih do konca letošnje pomladi obiskali ter predstavili širši javnosti kar štirinajst. V tem času pa je potekalo tudi glasovanje. Na podlagi tega in prejetih 15.466 glasov se je danes, na prireditvi v Klubu Gemina XIII., s podelitvijo plaket in kristalnih skulptur, zaključil izbor »Naj wellness 2008/2009«.

naj-wellness_2009_priznanjeV kategoriji rezidenti je po mnenju širše javnosti najboljši welneški klub pri nas Wellness Vodnega mesta Atlantis. V kategoriji turizem – mali so se zmage veselili v Spa Armonija iz Term Olimia, v tretji kategoriji, kategoriji turizem – veliki pa je se je na najvišje mesto uvrstil Spa center Wellness parka Laško. V prid najboljših, glede na komentarje ob oddanih glasovih, govorijo: prijaznost, ugodna ponudba, prvi vtis in podobno.

Prvič je welneške centre pri nas ocenila tudi posebna komisija strokovnjakov s področja razvoja in oblikovanja welneške ponudba pri nas. Ti so se ocen centrov lotili zelo podrobno ter se osredotočili na: prvi kontakt, sprejem, nivo in strokovnost storitve, higieno, prijaznost, dodatno ponudbo, razmerje med ceno in kakovostjo ter skladnost med javno podobo in dejanskim stanjem. Na podlagi tega so, prav tako v treh kategorijah, izbrali najboljše welneške centre pri nas.

V kategoriji rezidenti si je najvišjo oceno strokovne komisije prislužil welneški center Sunny studio. V kategoriji turizem – mali je skulpturo za zmago prejel predstavnik Sava hoteli Bled za Wellness Živa. V kategoriji turizem – veliki pa so strokovnjaki na prvo mesto postavili Wellness Balnea v Termah Krka Dolenjske toplice.

Glede na število prejetih glasov, teh je bilo letos za tretjino več kot prvo leto izbora, ter glede na ocene strokovnjakov je mogoče reči, da je razvoj slovenskega welneškega turizma pri nas v vzponu in da na tem področju ne zaostajamo za ponudbo v drugih evropskih državah. Izbor najboljših welneških centrov pri nas je torej odličen pokazatelj welneške ponudbe ter hkrati pomemben dejavnik osveščanja javnosti o tem, kaj welnes sploh je ter kako si lahko z njim izboljšamo kakovost življenja.

naj-wellness_2009_slika-nagrajencev

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki deluje v okviru redakcije Alpe Adria Media Marketing, kljub zaključku izbora »Naj wellness«, ne počiva. Že pred dobrim mesecem se je namreč začel vsakoletni izbor »Naj kopališče«. Zaključek tega bo predvidoma sredi oktobra letos.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice