VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

“Najboljši sosed” presenetil kupce s presno torto.

Mercator center Tabor je v soboto, 1.12. praznoval svoj 1. rojstni dan. Obiskovalcem centra je v soorganizaciji podjetja Etika d.o.o. ponudil pester zabavno-glasbeni program na odru in stojnice s ponudbo za zdravo življenje. Okoli poldneva je najboljši sosed svoje kupce presenetil s pravo presno torto. Presna torta je marsikoga presenetila s svojim izgledom. Namreč “visoka” je bila samo 2 centimetra, ker so sestavine pri presni torti surove in “ne vstanejo” kot testo. Obiskovalce pa smo povprašali po okusu in prav vsi so bili navdušeni.

Mercator je tokrat presenetil s pravo kulinarično in zdravo specialiteto in s tem izkazal svojim kupcem največjo mero spoštovanja. Zdravo presno torto, ki je nasitila prav vse obiskovalce, ki so prišli opoldne v Mercator center Maribor Tabor, so razrezali Nik Kavčič,udeleženec najbolj znanega kuharskega šova, Franc Golnar, vodja Mercatorjevega centra Maribor Tabor in Miro Mihec, direktor podjetja Etika d.o.o.. Zdravo torto je pripravilo pojetje Lizin vrt d.o.o.

Morda je Mercator z odločitvijo  – ponuditi na videz manj pompozno zdravo vegansko torto namesto glamurozne velike torte z običajnimi sestavinami – nekoliko tvegal pred morebitnimi očitki javnosti, da ni ponudil dovolj torte zaradi varčevanja, vendar so vsi, ki so poskusili sladico, navdušeno odhajali po dodatne koščke. Dodamo lahko tudi, da je zdrava veganska torta približno tri-krat tražja od običajne.

 

Presno torto smo rezali in delili debeli dve uri.

Presne torte se za razliko od klasičnih razlikujejo da niso termično obdelane in temperatura priprave ne presega 45°C,torej so sveže pripravljene in zato vsebujejo visoko vsebnost encimov,ki odlično vplivajo na naše zdravje. S toplotno obdelavo se namreč uniči veliko vitaminov,mineralov in drugih hranljivih snovi.TORTE SO BREZ GLUTENA,JAJC,MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV,SLADKORJA, namesto njega uporabljamo PRESNI AGAVA sirup,ki ima nizek glikemični indeks (GI) 17,zato je primeren tudi za diabetike.Primerne so tudi za alergike in ljudi s celiakijo,veseli pa bodo prav tako vegani in presni vegani,kajti ne vsebujejo nič kar je živalskega izvora. Osnovne sestavine pa so mandeljni, indijski orehi, dateljni, fige presni agava sirup,presno kokosovo olje, presna vanilija,kakavovo maslo,mango, limone,presni 100% kakav, goji jagode, presna kakavova zrna,yacon sirup,himalajska sol, kokosova moka,orehi, cimet, jabolka, suhe slive…

 

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice