VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Koncert skupine Laibach v Mariboru

VELIKA DVORANA NARODNEGA DOMA

četrtek, 19. maj, 21.00

LAIBACH REVISITED

Koncertni program, poimenovan z  Laibach Revisited, predstavlja nove verzije legendarnih ‘industrijskih’ skladb iz začetka Laibachovega delovanja v 80’ letih. Gre za skladbe kot so Mi kujemo bodočnost, Brat moj, Smrt za smrt, Ti ki izzivaš, Država in ostale, poleg teh skladb pa bo skupina prvič v Sloveniji predstavila tudi nove predelave svojih pesmi iz plošče Opus Dei, kakor seveda tudi svoj železni repertoar iz albumov  NATO, WAT  in JCS.

Skupina  se je konec marca vrnila iz drugega dela obsežne evropske turneje v sklopu obeležitve 30 letnice svojega intenzivnega delovanja, v Maribor pa prihaja ob koncu tretjega dela te turneje, ki bo z majskim delom skupno obsegala že 66 nastopov po celi Evropi. V sklopu tega  dela turneje bo Laibach med drugim nastopil tudi  v Parizu, Madridu, Barceloni, Londonu in na Dunaju (Gasometer).

Laibachov koncert v Mariboru bo njihov edini slovenski koncert v tem sklopu turneje in bo obenem tudi simbolni zaključek Laibachove letošnje vseobsegajoče kulturne invazije na štajersko prestolnico, kjer so februarja letos pred dvakrat razprodano dvorano SNG Maribor nastopili v predstavi Harisa Pašovića ‘Evropa danes’ in kjer je v UMG med 24. februarjem in 17. aprilom potekala njihova zelo obiskana pregledna likovna razstava, z naslovom Ausstellung Laibach Kunst – Perspektive 2011.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice