VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Kam letos na dopust?

Vsako leto isto vprašanje, vsako leto novo iskanje najrazličnejših destinacij. In ponavadi končamo pri sosedih. Zakaj ne bi letos letovali doma… …Slovenija ponuja toliko lepega, da pri nas letujejo vsi, le Slovenke in Slovenci rinemo npr. na hrvaško obalo in otoke, kjer srečamo skoraj vse sodelavce in marsikaterega soseda…

In potem to sploh ni pravi dopust. Namesto da bi si odpočili in nabrali novih moči za nove izzive pridemo domov popolnoma izžeti in nejevoljni, pa še denarnica je prazna saj so na hrvaškem cene še bolj zasoljene kot pri nas.

Dopustujmo letos doma!!! Slovenija ponuja ogromno atraktivnih destinacij na katere smo lahko ponosni. Imamo prelepe, svetovno znane  jame,  kmečki turizem je v polnem razmahu, v svetu smo že zelo poznani po naših plezališčih in gorah, predvsem pa naši turistični kraji slovijo po prijaznih ljudeh in lepem okolju. Poleg morskega imamo tudi zdraviliški oziroma termalni turizem.

Veseli tudi dejstvo, da je na naši obali hotelska ponudba vsako leto boljša, kar so nenazadnje prepoznali tujci, ki se vsako leto vračajo na naš košček obale. Hoteli so urejeni in poleg prenočišča ponujajo tudi dodatne aktivnosti tako ob morju kakor tudi izlete v notranjost države.

Slovenija je med drugim bogata tudi s termalno vodo. Večinoma  terme oziroma zdravilišča v Sloveniji sledijo evropskim modnim smernicam in izpopolnjujejo svojo ponudbo oziroma storitve. Poleg kopanja v bazenih ponujajo še masaže ter storitve za nego telesa, ter različne športne in družbene aktivnosti.

V termalnih naseljih je ob večerih vse živo. Vonj po hrani, živa glasba, ples …   … v večjih zdraviliščih imajo ob večerih pravi zabavni program, ki ga vodijo izkušeni moderatorji. Podatki kažejo da je večino gostov povratnikov kar pomeni da so s ponudbo in ceno zadovoljni. Včasih je veljalo da zdravilišča obiskuje pretežno starejša populacija, vendar izkušnje iz zadnjih let kažejo da se za obisk kopališč odločajo predvsem družine z otroki

In kje boste dopustovali vi?

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice