VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Kaj vse potrebujem za novorojenčka?

Veliko parov se že med nosečnostjo pripravlja in nakupuje vse potrebno za naraščaj. In prav je tako, na tako pomemben dogodek kot je rojstvo otroka moramo biti popolnoma pripravljeni.

 

Otroška posteljica ali zibelka?
Zibelka je namenjena novorojenčkom, vendar je smotrno kupiti posteljico 120 x 60, kajti zibelka je uporabna le nekaj mesecev, posteljica pa 3-4 leta.
Otroška posteljica mora imeti možnost nastavitve višine, da se vam ni treba pregloboko sklanjati, in možnost spusta sprednje ograjice. Ogrodje naj bo zelo močno, posteljni vložek pa narejen iz materialov, ki dihajo in so dovolj trdni, da prestanejo poznejše skakanje. Na tržišču  so različne dimenzije posteljic, najbolje uporabna je posteljica 120x60cm ali 140x70cm, saj otrok hitro raste in če kupujemo zibelko, jo praktično uporabljamo samo pol leta posteljico pa lahko od 0-4let. Notranje stranice posteljice lahko obložite z tekstilno obrobo, ki jo običajno dobite poleg otroške posteljnine.

 

Otroška posteljica ali zibelka?
Otroška posteljica ali zibelka?

 

 

Previjalna miza
Lahko je navadna miza, večji predalnik ali posebna previjalna mizica. V vsakem primeru pazite, da so robovi dovolj visoki, da se otrok ne more prevaliti na tla. Naj bo tudi dovolj velika, da boste na njej lahko imeli pripomočke za previjanje. Zelo praktična je PVC previjalna miza, ker jo lahko brez skrbi uporabljate tako v kopalnici, kot v otroški sobi, kasneje ko je ne potrebujete  več pa je uporabna tudi kot predalnik za perilo, brisače…

 

 

Previjalna miza
Previjalna miza

 

Otroška banjica  – kad
Otroška banjica, naj ima po možnosti nedrsečo notranjo površino, drugače pa na dno položite nedrsečo podlogo, ki se zlahka opere.

Otroški ležalnik
Otroški ležalnik za na mizo, posteljo, za prenašanje otroka naokoli. Otrok mora biti v njem vedno pripet. Ležalnik mora imeti nastavljiv nagib in – ni nujno, je pa prijetno – možnost zibanja. Mnogi uporabijo v ta namen kar avtomobilski otroški sedež (‘lupinico’), vendar ni priporočljivo da otrok veliko časa preživi v lupinici, le ta naj bo za namen – vožnjo otroka v avtu ali za prenašanje.

 

 

Otroški ležalnik.
Otroški ležalnik.

 

 

Otroški voziček
Največ prihranite, če kupite voziček, ki je kombiniran od rojstva dalje in vsebuje komplet 3v1. Preverite pred nakupom izbran otroški voziček, ali je podvozje dovolj zložljivo, da ga boste brez težav lahko pospravili v avtomobilski prtljažnik.  Vozičke z velikimi kolesi  lažje vozite, posebno na neravnih tleh, napihljive gume vozička pa niso pogoj za vodljivost. Modni trend se ves čas spreminja, kljub velikim kolesom se po večini najbolje obnesejo kolesa z nalito gumo, saj ni možnosti, da bi se kolo predrlo in spustilo med sprehodom.

 

Otroški voziček.
Otroški voziček.

 

 

Otroški avtosedež
Pred nakupom preverite ali imate dovolj velike varnostne pasove v avtomobilu, da ne bi imeli kasneje težav s pritrjevanjem. Upoštevajte navodila, namestite varnostne pasove dovolj tesno, vendar ne preveč. Vsi varnostni pasovi (za otroke in odrasle) morajo imeti tako imenovano tritočkovno pripenjanje. Odklonite otroški sedež, ki je star in na videz nepoškodovan – preizkusite mehanizem in nastavljivost. Prvi avtosedež naj bo skupine 0-13kg, naslednji 9-18kg z nastavljivim hrbtiščem, da otrok lahko nemoteno in udobno spi med vožnjo.

 

Otroški avtosedež.
Otroški avtosedež.

 

 

Previjalna torba
Primerna oprema za prenašanje potrebščin na poti. Naj ima več prostorov in predalov, od katerih naj bo vsaj eden podložen s plastiko za mokre plenice ali druga oblačila. Dobro je, da je torba izolirana.

 

Previjalna torba.
Previjalna torba.

 

 

Elektronska varuška ali baby phone
Izredno dober pripomoček za poslušanje otrokovega čebljanja ali joka, kadar ste v drugi sobi ali drugem nadstropju.

 

 

Elektronska varuška ali baby phone.
Elektronska varuška ali baby phone.

 

 

Prenosna posteljica
Prenosna posteljica je zelo primerna, če greste na dopust ali samo na vikend. Nekatere prenosne posteljice lahko uporabite tudi kot stajico. Skrbno poglejte, kako se zloži, koliko je stabilna in da nima nepotrebnih ali nezavarovanih mehanizmov, na katerih bi se otrok lahko ranil.

 

 

Prenosna posteljica.
Prenosna posteljica.

 

 

Otroško opremo si lahko tudi sposodite!!!
Spletno nakupovanje otroške opreme
Ker se zadnje čase vse več nakupuje preko spleta, spletne trgovine rastejo kot gobe po dežju. Skoraj, da ni več panoge, za katero ne bi obstajala spletna trgovina, v panogo otroška oprema pa spada tudi spletna otroška trgovina Mali Kobacaj.si, katero vam predstavljamo v nadaljevanju.
Otroška spletna trgovina www.mali-kobacaj .si  je v lasti podjetja Risp-pletilstvo in posredništvo. Za spletno trgovino so se odločili, ker so tudi sami potrebovali razno otroško opremo, z nakupovanjem opreme pa smo porabili ogromno časa saj je ponudbe veliko. Odločili smo se da tudi mi ponudimo otroško opremo na spletu, saj je to najudobnejša predstavitev kar od doma. En izmed  ciljev  otroške trgovine je bogata ponudba kakovostnih izdelkov otroške opreme, po kolikor je mogoče ugodnih  cenah.

V spletni trgovini http://lorelli.si/ boste našli celovito ponudbo otroške opreme za novorojenčka in večjega otroka. V ponudbi so izdelki kvalitetnih blagovni znamk. V kolikor potrebujete otroško opremo, kot je: otroški avtosedež, otroški voziček, športni voziček marela, voziček za dvojčka, otroška posteljica ali zibelka, vzmetnica za posteljico, pripomočki, igrače, elektronske varuške ali razna varovala in varnostne naprave, je spletna otroška trgovina www.mali-kobacaj.si pravi naslov. Nudimo vam tudi brezplačno svetovanje pri nakupu, pri plačilu po predračunu ali po ponudbi na naš račun pa vam je na voljo zelo ugodna poštnina – le 2,99€ do določene teže paketa .
Vabljeni v našo trgovino in hvala za zaupanje!

 

AMATIM Miloš Drnovšek s.p.

Rožna ulica 9

Trebnje, 8210

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice