VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

KAJ ŠPORTNO RITMIČNA GIMNASTIKA JE?

Športno ritmična gimnastika je eden najlepših športov za dekleta. Pri tem športu dekleta najbolje razvijajo koordinacijo gibanja, lepoto telesa ter smisel za estetiko in glasbo. Dekleta se s športno ritmično gimnastiko pričnejo ukvarjati že zelo zgodaj in sicer s 5.leti. Tako zgodnji začetek ukvarjanja s tem športom zahteva prilagojen program treninga. Športno ritmična gimnastika ni samo plesanje na glasbo, ampak dekleta zraven uporabljajo še rekvizite, kot so:kolebnica, obroč, žoga, kiji in trak. Ta šport torej povezuje lepoto gibanja z uskladitvijo glasbe in rekvizita, kar sploh ni lahko.

Ritmična gimnastika
Ritmična gimnastika

Dekleta trenirajo od dva do šest krat na teden, kar je odvisno od starostne kategorije. V klubu imamo kategorijo začetnic, kjer deklice šele spoznavajo rekvizite, usklajevanje gibanja z glasbo in gibanja po prostoru.

V kategoriji mlajših deklic je program že nekoliko zahtevnejši, saj dekleta že uporabljajo rekvizit na tekmovanjih in vadijo  3-krat tedensko.

S starostjo deklet se veča tudi število treningov na teden in tako najstarejša skupina deklet – članice trenirajo 6x tedensko.

Vsako leto vpisujemo v začetku šolskega leta tudi novo skupino začetnic, kjer so dekleta stara od 5-6 let.

Vabljena dekleta na ogled treningov ritmične gimnastike vsak dan od 16-18 ure v Športno dvorano Ljudski vrt »Lukna«.


Ritmična gimnastika
Ritmična gimnastika


komentar

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice