VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

INDIJANSKA OBREDNA POTILNICA

Indijanska obredna potilnica (sweatlodge) je posebno mesto in poseben čas za očiščenje našega uma, telesa in duše. To je sveti prostor, v katerem so vsi sodelujoči povezani v spoštovanju in v čaščenju večnega duha v vseh.
Je najstarejši obred o materi Zemlji, stara je toliko kot indijanska ljudstva.Še vedno je ohranjena v prvobitni obliki.


Velikokrat nas pestijo vprašanja:
-Kakšna je moja resnična identiteta?
-Kakšne so moje popolne človeške sposobnosti?
-Kako sem povezan z eksistenco v vsem Vesolju?
-Kako se lahko neposredno povežem s Stvarnikom?

Kaj je obred?

Izrazati samega sebe iskreno!
Obred je dogodeg v določenem trenutku, ki vsebuje enkratnost in neponovljivost vsakega bitja, četudi je človek ali voda ali kamen. Obred je živ in enkraten del življenja samega. Vsak najmanjši delček življenja je svet, brez njega bi bilo življenje drugačno. Vse v našem obstoju je dogodek, ki ima pomen. Ko se zavemo svetosti vsega, kar obstaja, čutimo vsak trenutek, vsak dogodek kot obred.
Dragoceni smo kot ljudje. V vsakem od nas je dar. Ta dar čaka, da ga bomo prebudili. Toda kako ga prebuditi? To se zgodi, ko se povežemo z materjo Zemljo in vesoljem. Ko se zavemo vseh svojih sorodnikov, jih začenjamo čutiti in nas šesti čut se prebudi. Prebudi se zdravilna moč v nas, postanemo “zdravilo, ki hodi.” Biti človek, pomeni vsak trenutek uresničevati svoje resnične človeske potenciale.Na zečetku poti proti resničnemu sebi je čistost in iskrenost. Očistiti se moramo na vseh ravneh. Na telesni, čustveni, umski in duhovni ravni bomo lahko začutili vse svoje čute, ki so Veliki duh. Naučiti se moramo, kako biti v tišini, se prenehati bojevati s seboj. V resnici smo ljudje sami sebi največji sovražniki. Ustvariti moramo sveti obroč s seboj in z Velikim duhom, da bomo svete obroče lahko ustvarjali tudi z drugimi bitji in ljudmi.

Potilnica ponazarja maternico matere Zemlje. Mati Zemlja je dobra mati. Ve, da njeni otroci potrebujejo prostor, kjer se lahko znova povežejo z njo, se očistijo in spet začutijo kdo so in kakšen je njihov namen. Potrebujejo prostor, kjer lahko ozdravijo in se zacelijo-znova postanejo celostna človeška bitja. To je sveti prostor-njena maternica. Vse, iz česar je potilnica, nam daje mati Zemlja in bitja ki živijo na njej – njeni otroci. Prostor, lesene palice za kupolasto ogrodje šotora, kožo za pokritje ogrodja, les za ogenj, kamenje, ki ga bo ogenj segrel, vodo. Resnične stvar, tiste, ki so v biti življenja samega, so vedno najpreprostejše in te se ohranijo.
Zdaj je prišel čas, da tudi drugi ljudje na Zemlji spoznajo vse, kar jih lahko z njo poveže, kar jim pomaga razumeti, kako živeti v skladu z materjo Zemljo.

To soboto 12.3 bomo imeli Indijansko obredno potilnico v  Podkraju  pri Velenju, vodil jo bo  Navajo indijanec Manson. Zbor ob 18h. Cena 30e
Pomembne informacije za udeležence

Zato da se bi izognili motnjam in zares izkusili pravi pomen rituala Manson priporoča vsem udeležencem, naj spoštujejo svetost svojih osebnih delov in da naj pomislijo na občutke drugih udeležencev in pokrijejo goloto (s kratkimi hlačami ali krilom in drugim nesintetičnim oblačilom). Sabo imejte vsaj dve brisači in kaj za pod rito.
Ženskam, ki imajo v času rituala menstruacijo, priporočamo, da sprejmejo obročke iz posušenih žajbljevih listov. Žajbelj je močen čistilec energije.


Za več info lahko pokličete 070252067 Maya,

komentarjev

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice