VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

English Kids Theatre – druga družina

EKT (English Kids Theatre) je gledališko-plesno-glasbena skupina osnovnošolcev, ki nastopajo v angleškem jeziku. Stari so od 8 do 15 let. Poslanstvo EKT-ja je razvijati pozitiven odnos do glasbe, samozavestnega nastopanja, kreativnosti in seveda učenja angleškega jezika. EKT je odprl vrata prvim osnovnošolcem septembra 2010 in v prvi sezoni na noge postavil muzikal Wizard School, kateremu je sledil muzikal The Story Of Snow White.

English Kids Theatre
English Kids Theatre

Moja zgodba z EKT-jem se je  začela teden dni pred prvo predstavo, to je bilo februarja 2011, ko me je poklicala dolgoletna prijateljica in predsednica društva EOS Urška Lindič:

»Jaki, jaz potrebujem par lučk za predstavo,…« v nadaljevanju pogovora sem ujel samo še besede muzikal, telovadnica, naslednji teden in ob uri, ki vsekakor ne kaže znake noči. Obljubil sem, da bomo nekaj že uredili ter postavili zasilni teater. Že naslednji dan sem si   ogledal prostor, telovadnico, ki naj bi nadomestila pravi teater in prazen list papirja so kmalu zapolnile risbe z oznakami in povezavami, ki so bile znane samo meni. Že takrat se je slutilo, da tukaj ne bo šlo za kratkoročno sodelovanje in naslednje leto sem v soju uspeha s svetlobnimi efekti postal vodja celotne tehnične ekipe. Nova odgovornost je zahtevala več povezanega sodelovanja z EKT-jem. Kljub temu pa sem postal član družine EKT nekoliko kasneje, to je maja 2012, ko me je Urška vprašala: »Poznaš koga, ki bi v času moje odsotnosti lahko prevzel vodenje EKT-ja.« Na podlagi 23-ih let poznanstva in preteklih izkušenj z EST-om, sem se spomnil samo na sebe…

 

English Kids Theatre
English Kids Theatre

Vodja projekta EKT

Jaka Papić

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice