VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Poskočni zajček Ecover

Ecover in Poskočni zajček- Pogosta vprašanja

ECOVER-PLANT-ASTIC-PLASTENKE

 

1. Testira Ecover svoje izdelke za gospodinjstvo na živalih?

Ecover je proti testiranju izdelkov na živalih. Pri Ecoveju niso nikoli testirali svojih izdelkov na živalih, saj so prepričani, da takšno pridobivanje informacij o izdelkih škoduje okolju in je nehumano.

Avgusta 2012 je kompleten asortiman Ecoverjevih izdelkov bil nagrajen s pečatom Poskočni zajček. To je potrditev organizacije “Cruelty Free International”, ki jo na osnovi mednarodnih standardov humanosti dobijo le podjetja, ki izpolnjujejo stroge kriterije teh standardov. Pomeni tudi, da so izdelki redno kontrolirani s strani organizacije.

Podjetje, ki je certificirano s pečatom Poskočnega zajčka, zagotavlja, da nobeden izdelek in uporabljene surovine, tako pri njegovih dobaviteljih, kakor pri njem, niso bili testirani na živalih.

 

2. Kaj je Poskočni zajček in mednarodni standardi humanosti?

Uvedeni v letu 1996, Standardi za humane izdelke v gospodinjstvu, edini postavljajo visoke mednarodne kriterije pri certificiranju izdelkov glede testiranja na živalih. Ta certifikat tudi omogoči uporabnikom, da se hitro prepričajo, da izdelki niso bili testiranih na živalih.

Dobljeni certifikat simbolizira pečat Poskočnega zajčka.

 

3. Kako lahko podjetje pridobi certifikat po kriterijih standardov humanosti?

Za pridobitev certifikata podjetje opredeli datum, po katerem se obveže in zagotovi, da nobena od uporabljenih surovin v njegovih izdelkih, kakor izdelki sami, niso bili testirani na živalih.

Vsako podjetje s tem certifikatom je podvrženo auditu s strani neodvisne organizacije za presojanje.

 

4. A ne obstaja veliko logotipov, ki pomenijo “ni bilo testirano na živalih”? 

Drugi logotipi obstajajo in so večinom kreirani s strain proizvajalca. Standardi humanosti in certifikat Poskočni zajček so bili kreirani prav zaradi nekontroliranega in pogosto lažnega navajanja proizvajalcev, da izdelki niso bili testirani na živalih

 

5. Kakšna je razlika med Poskočnim zajčkom in ostalimi znaki, da izdelek ni bil testiran na živalih?

Poskočni zajček je edini mednarodno priznani znak, ki zagotavlja, da izdelki in surovine niso bili deležni testiranja na živalih ter  odgovarjajo strogim kriterijem Standardov humanosti

 

6. Zakaj je dobil Ecover certifikat?

Blaginja živali je ves čas ena od skrbi pri zadovoljevanju Ecoverjevih potrošnikov, kateremu z zadovoljstvom lahko  zelo jasno  predstavijo to  odločitev, da so proti in da ne testirajo izdelkov in surovin na živalih.

 

7. So vsi Ecoverjevi izdelki certificirani da niso podvrženi testom na živalih?

Da, certifikat vključuje vse Ecover izdelke. Znak Poskočnega zajčka se bo pričel pojavljati na izdelkih takoj po posodobitvi embalaža.

 

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice