VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Društvo kamniških mažoretk Veronika

Društvo kamniških mažoretk Veronika sestavlja 25 aktivnih članic, ki jih vodi predsednica društva Katja Krošelj. Dekleta so razdeljena v tri skupine, starejše članice ter dve začetni skupini, le-te pa združuje želja po znanju mažoretnih veščin, poleg prijetnega druženja pa še veliko prijateljstvo.

 

Mlajša skupina.
Mlajša skupina.

Mažoretke so v Kamniku začele trenirati že leta 1994. Nova in zanimiva dejavnost je privabila veliko število nadebudnih deklet, zato so leta 1996 ustanovile Društvo kamniških mažoretk Veronika, ki predvsem sodeluje skupaj z Mestno godbo Kamnik ter ostalimi godbami in pihalnimi orkestri.

 

Starejša skupina popestri dogajanje tudi s kan kanom.
Starejša skupina popestri dogajanje tudi s kan kanom.

 

Preteklo leto je bilo Društvo kamniških mažoretk Veronika zelo aktivno na več področjih. Starejša skupina mažoretk je skupaj z Mestno godbo Kamnik konec septembra že drugo leto zapored gostovala v Španiji na festivalu godb in pihalnih orkestrov iz vse Evrope.  Sodelovale so tudi skupaj z RTV Slovenija pri snemamnju dokumentarnega filma o Solarnem letalu.

Predstavile so se tudi v oddaji Na zdravje.
Predstavile so se tudi v oddaji Na zdravje

 

Poleg ostalih nastopov se mažoretke tradicionalno predstavijo na povorki Narodnih noš v Kamniku, popestrijo tudi pustna dogajanja, božično-novoletne prireditve v božičnih kostumih, koncerte Mestne godbe Kamnik ter ostale nastope, ki jih je čez leto okoli 30.

Nastopajo tudi na božično-novoletnih prireditvah.
Nastopajo tudi na božično-novoletnih prireditvah.

Več slik pa si lahko ogledate na njihovi facebook strani.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice