VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Zakaj in kako uvajati eko pristope in eko orodja v razvojne aktivnosti?

V okviru projekta Eco-hub, vas vabimo na drugi brezplačni motivacijski seminar, ki je namenjen širitvi znanja in informacij o uvajanju eko-pristopov in eko-orodij v razvojne aktivnosti podjetij. Znano je, da sta okolje in gospodarstvo tesno povezana in v prihodnje bo gospodarstvo potrebno preusmeriti, tako da se bo ob tržni naravnanosti gospodarstva vedno bolj vključevala tudi skrb za okolje.

Logo za projekt Eco-hub

Seminar bo potekal 11. decembra 2013 od 9:15 do 14:00 ure v prostorih Štajerske gospodarske zbornice, Ulica talcev 24 v Mariboru.

Motivacijski seminar je namenjen:

podjetjem in podjetnikom, ki želijo s svojimi produkti ali delovnimi procesi zmanjšati negativne vpliv na okolje, uvesti nove proizvodne procese in zmanjšati stroške (npr. energije, komunale), kot tudi tistim, ki iščete nove poslovne priložnosti in ideje na področju eko-podjetništva, raziskovalcem, tehnološkim svetovalcem, predstavnikom lokalnih razvojnih institucij, študentom in ostalim zainteresiranim.

Program:

  • 9.00 – 9.15    Registracija udeležencev
  • 9.15  – 9.30   Predstavitev aktivnosti projekta ECO-HUB in spletne strani www.eco-hub.eu 
  • 9.30 – 10.15  Eko-dizajn in integrirano varstvo okolja
  • 10.15 – 11.00 Poti do eko-inovacij – načini in orodja za trajnostno inoviranje v podjetjih in razvojno raziskovalnih ustanovah
  • 11.00 – 11.30 odmor s pogostitvijo in čas za druženje
  • 11.30 – 12.00 Elementi ekološkega načrtovanja izdelkov v podjetju
  • 12.00 – 12.30 Recikliranje papirja in papirne embalaže – trajnostna usmeritev (projekt EcoPaperLoop)
  • 12.30 – 13.30 Vidiki ekonomsko podjetniških pristopov k ekološkim zahtevam
  • 13.30 – 14.00 Vprašanja udeležencev

Udeležba je na osnovi predhodne prijave brezplačna, prijavite se lahko preko e-prijavnice na spletni strani: http://www.stajerskagz.si/Aktualno/Dogodki_SGZ/1285/  ali na e-naslov: lidija.majcen@stajerskagz.si

Vsi, ki se boste seminarja udeležili, boste seznanjeni tudi z možnostjo vključitve na brezplačna intenzivna usposabljanja, ki bodo organizirana v prihodnjem letu.

Vljudno vabljeni.

 

 

 

 

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice