VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Anticelulitna masaža

Običajno se je težko odločiti, kakšen anticelulitni tretman je najprimernejši. Najstarejša in zelo učinkovita metoda je anticelulitna masaža problematičnih predelov telesa.

Ko omenjamo celulit, se moramo zavedati, da ga je veliko lažje dobiti kot se ga znebiti.

nega-telesa_robert-kmetec_anticelulitna-masazaVelikokrat se je težko odločiti, kakšen anticelulitni tretman je najprimernejši. Skoraj vsako leto poslušamo o novih, še boljših metodah, kot so npr. elektro stimulacija, ultra zvok, kavitacija in druge. Najstarejša metoda pa je anticelulitna masaža problematičnih predelov telesa.

Tako ženske kot moški imamo v osnovi isto sestavo kože, a moški nimajo celulita. Razlika se skriva v predelu hipodermisa oziroma v podkožju, kjer imajo ženske že v osnovi več »maščevja« kot moški in prav tukaj leži vzrok za celulit. Zato se je treba celulita lotiti holistično, saj ima vsakdo svoj bioritem in svojo notranjo uro.

Poslušajmo jo …

Med 6:00 in 8:00 uro zjutraj je čas primeren za nego proti celulit.

V tem času možgani aktivirajo bujenje, kar sproži razgradnjo encimov.

Pol litra vode, ki ga zjutraj popijete na tešče za kratek čas deluje kot turbo kurilec kalorij. Voda hipoma pospeši prebavo, ta pa za svoje delovanje posledično pokuri več kalorij. Priporočljivo je v kozarec vode dodati nekaj vitamina C, najbolje sveži limonin sok.

Zatem naj sledi prijetna prha. Posebej se posvetite nogam, zadnjici in trebuhu. Lahko tudi menjavate toplo – hladno prho ter predele masirate s krtačo. Za konec priporočamo še nanos anticelulitnega gela.

Med 12:00 in 14:00 uro si privoščite sadje ali zelenjavo.

sadje-in-zelenjavaV tem času obstaja velika nevarnost, da s slabo izbrano prehrano izničite celodnevni trud. Namesto hitre hrane ali sladkarij si privoščite sadje ali zelenjavo, denimo:

Ananas –  ta sočni tropski sadež vsebuje veliko encimov, ki spodbujajo prekrvavitev ter pospešujejo izločanje vode in odpadnih snovi iz telesa.

Banana je zelo dober prigrizek za malico, prežene željo po sladkarijah in pospeši proizvodnjo hormona »seratonin« – hormona sreče.

Med 14:00 in 16:00 uro je časza zdrave napitke, ki pospešijo razgradnjo maščob.

V tem času je aktivnost ledvic zelo velika, zato telo lažje izloča večje količine tekočine in s tem tudi maščobne obloge. Priporočamo pitje naravneih sokov, ki vsebujejo vitamin C, saj ta vzpodbuja nastajanje kolagena, kar koži vrača napetost.

Med 16:00 in 18:00 urose posvetite problematičnim conam.

nega-telesa_robert-kmetec_anticelulitna-masaza2Pozno popoldne so vaši čuti posebno izostreni in aktivni, kar je zelo primeren čas za anticelulitni tretman.

Začnemo z masažo problematičnih con oziroma predelov telesa. Po masaži nanesemo anticelulitni gel vrhunske blagovne znamke Babor, predel zavijemo v posebno folijo (wrapping) in obsevamo z infra rdečo svetlobo, ki pospeši vpijanje gela v kožo, hkrati pa se začne izločanje maščob iz hipodermisa.

Avtor besedila:

Robert Kmetec

Več informacij na www.negatelesa.si

ali na mobilnem telefonu: 040/459 596,

kjer se lahko tudi naročite za termin.

VITAFIT – SOCIALNA OMREŽJA

Prijava na novice