Ajdova kaša z zelenjavo predstavlja zdrav obrok, ki ga lahko uživamo tudi med poletno sezono saj Ajda ima uravnovešeno aminokislinsko sestavo beljakovin, njene beljakovine pa skupaj s počasi prebavljivim škrobom prispevajo k nižanju holesterola v krvi. Ajdova zrna so tudi bogat vir vitaminov skupine B.
Sestavine :
- ajdova kaša
- grah
- korenček
- čebula ( rdeča, bela, rumena, 3-4,)
- česen ( 3-4 stroke )
- materina dušica
- črna meta
- kurkuma
- rdeča paprika ( sladka – mleta )
- sol
- poper ( sveže mleti )
- svež peteršilj ( korenina in trava )
- olivno olje
- timijan
- drobnjak
Priprava:
Ajdovo kašo operemo pod tekočo vodo in vsujemo v slan krop. Tukaj se kuha od 5 – 10 minut, da se primerno zmehča. Čebulo narežemo, na drobno, jo prepražimo ali zdušimo. Zraven dodamo mlad korenček, grah, česen, peteršiljevo travo in vse skupaj dušimo do mehkega. Dodamo začimbe, navedene na spisku zgoraj. Čisto na koncu dodamo kurkumo in malo rdeče paprike. Primešamo odcejeno in skuhano ajdovo kašo in vse skupaj zmešamo. Malo pustimo, da se okusi premešajo in postrežemo na velikem krožniku. Tokrat sem na krožnik dodal svež drobnjak, redkvico, peteršiljevo travo, timijan. Kajti tudi naše oči ‘ jedo’.
Dober tek! Branko – AleBra
E-pošta: brankog.skof7@gmail.com
vegan.sem@gmail.com
Tel.: +386 (0)40 773 177
Nedavni Komentarji